7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Volejbalová akademie vyhlíží start soutěží i s novými tvářemi

087 DR209608

 

Nejenom široká základna královopolských odchovankyň, ale i několik nových tváří. Tak vypadá Volejbalová akademie KP Brno na prahu sezóny 2023/24. Po intenzivní srpnové přípravě už jednotlivá družstva netrpělivě vyhlíží start svých soutěží, do nichž vstoupí s medailovými ambicemi. Trenérská sestava se rozrostla o Jana Moravčíka, který vede družstvo U20. Tým U18 má na starosti Tomáš Pánek a šéftrenérem Volejbalové akademie zůstává Erik Nezhoda.

„Družstvo U18 se v soutěžích představí jako první – na kvalifikačním turnaji extraligy doma v Brně. Svěřenkyně Jana Moravčíka vycestují na úvodní klání Extraligy U-22 do Prahy, a to stejné platí i pro Extraligu U20 a její první turnaj,“ popsal start soutěží Erik Nezhoda.

Přípravu na novou sezónu zahájila Volejbalová akademie poslední červencový den. Družstvo U18 v srpnu odjelo na dvě soustředění – kondiční v Písečné a tradiční celoklubové v Bystřici nad Pernštejnem. „Tým je velmi početný, takže pět týdnů přípravy bylo ideální z pohledu času a trpělivé práce,“ přiblížil jeho kouč Tomáš Pánek. V polovině přípravy sehrály hráčky U18 antukový turnaj v Dolním Bušínově, kde se střetly s Prostějovem a Ostravou. „Z turnaje jsme si odvezli druhé místo a prohráli jsme na něm jenom jednou – v závěrečném finále,“ dodal Pánek.

Hráčky U20 na začátku přípravy absolvovaly v Brně dvoufázové tréninky pod vedením nového trenéra Králova Pole Jana Moravčíka. Ten zároveň zastává pozici asistenta hlavního trenéra A-týmu žen. „Do Brna jsem přišel nejenom s vizí práce u žen, ale i v Akademii. Myslím si, že KP Brno má jeden z nejpropracovanějších a nejvíc fungujících konceptů mládeže u nás. Proto jsem moc rád, že mohu v této sezóně být jeho součástí,“ uvedl Moravčík. Družstvo U20 do sezóny vstupuje s jednou novou nahrávačkou – Sárou Jakubíčkovou ze Zlína. „Před příchodem do Brna tu s námi Sára absolvovala několik dní, aby se poohlédla, jak to v Králově Poli funguje. Věřím, že do týmu zapadne, a společně dosáhneme co nejlepších výsledků,“ dodal.

Rodina Volejbalová akademie se rozrostla také v družstvu U18 – Natálie Rozumková, mistryně ČR U16, přišla z Prostějova, Anna Myšáková z Nového Veselí a Klára Lašáková z nedalekých Jehnic. „Velice si vážíme toho, že k nám přestoupily hráčky i z jiných klubů. Na podzim a v zimě jsme pořádali náborové kempy, kam jsme zvali talentované volejbalistky. Podívat se tak mohly na to, jak v Brně trénujeme a jaké zázemí jim klub může poskytnout. Seznámily se i s možností studia na Sportovním gymnáziu Ludvíka Daňka. Alespoň takto na dálku bych chtěl jejich mateřským klubům velice poděkovat za jejich dosavadní výchovu a to, jak nám vyšly vstříc,“ doplnil Tomáš Pánek.

 

Tomáš Pánek, Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT