7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Grand Prix Brno přivítá zahraniční medailisty i tým Bundesligy

KP šelmy web 01052023 40

 

Hala na Vodově bude tento týden hostit už 12. ročník mezinárodního turnaje Grand Prix Brno, jehož pořadatelem je volejbalový klub KP Brno. Do jihomoravské metropole míří dva zahraniční medailisté – VKP Bratislava, vicemistr Slovenska a vítěz slovenského poháru, a bronzový medailista maďarské nejvyšší soutěže Szent Benedek RA. Na turnaj dorazí také VC Wiesbaden, čtvrtfinalista německé ženské Bundesligy. Královopolský tým tak tentokrát bude na Grand Prix Brno jediným českým zástupcem.

 

„Jsme moc rádi, že můžeme i letos nabídnout našim fanouškům takovou porci výborného volejbalu. Snažíme se o to, aby měl turnaj co nejkvalitnější složení, což se nám letos znovu podařilo. Mezinárodní konfrontace je navíc pro nás teď hodně důležitá, už za necelý měsíc nás totiž doma čeká Liga mistrů,“ řekl před začátkem turnaje prezident klubu Richard Wiesner.

Královopolské volejbalistky rozehrají Grand Prix Brno v pátek 22. září s německým týmem Wiesbaden, v sobotu změří své síly s Maďarkami a v neděli 24. září je čeká souboj se slovenskými vicemistryněmi. Pro A-tým KP Brno to nebude první herní prověrka této sezóny, za sebou už totiž má přípravná utkání s Přerovem a Prostějovem a turnaj v Bratislavě. „Dosavadní výsledky nám uspokojení zatím nepřinesly, všechny zápasy jsme ale zatím odehráli v hodně okleštěné sestavě. Vrcholem naší přípravy je jednoznačně Grand Prix Brno. Rádi bychom na tomto turnaji zabojovali alespoň o dvě výhry,“ uvedl před jeho startem hlavní trenér žen Erik Nezhoda.

V přípravě svého týmu, která odstartovala na začátku srpna, se musel Nezhoda dlouho obejít bez slovenských reprezentantek Terezy Hrušecké a Kataríny Körmendyové, které si plnily svoje povinnosti u národního týmu. Po návratu z Mistrovství Evropy pak ještě dostaly dvoutýdenní volno. „Nyní už ale holky pilně trénují a my se moc těšíme na jejich první start právě na Grand Prix Brno,“ uvedl Nezhoda. Na turnaji se kromě Kataríny Körmendyové brněnským fanouškům poprvé představí i dvě další nové zahraniční posily Králova Pole – Allie Garland z USA a Srbka Bjanka Stojanović. „Kompletní ale nebudeme, stále nám totiž chybí nahrávačka Kateřina Pelikánová, která v současné době bojuje s českým národním týmem v Číně o účast na olympijských hrách. Naše druhá nahrávačka Tereza Křižanovská se nám navíc minulý týden zranila na turnaji v Bratislavě,“ přiblížil hlavní trenér KP Brno Erik Nezhoda.

Pro královopolský tým bude Grand Prix Brno výbornou herní prověrkou před Ligou mistrů, která se bude hrát v hale na Vodově za necelý měsíc obdobným turnajovým způsobem. „Předkolo Ligy mistrů sehrajeme v podobných podmínkách – čekat nás bude také vždy jedno utkání denně i míče Mikasa,“ vysvětluje Nezhoda. „Věřím, že se ale fanoušci mají na co těšit už tento týden. Našemu týmu ani letos nechybí bojovnost a chuť soupeřit a už se nemůže dočkat toho, že si zase zahraje před naším výborným domácím publikem,“ dodal.

 

Rozpis zápasů Grand Prix Brno:

  1. 9. 16:00 VKP Bratislava - Szent Benedek RA

             18:00 VK Královo Pole - VC Wiesbaden

  1. 9. 16:00 VC Wiesbaden - VKP Bratislava

             18:00 VK Královo Pole - Szent Benedek RA

  1. 9. 10:30 Szent Benedek RA - VC Wiesbaden

             12:30 VK Královo Pole - VKP Bratislava

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT