7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole vyhlíží nejenom start extraligy, ale i Ligy mistrů

KP1

 

Start volejbalové extraligy žen je letos pro KP Brno tak trochu ve stínu volejbalové Ligy mistrů. Už příští týden totiž zamíří do Brna kvalifikační turnaj této prestižní evropské soutěže. Fanoušci se mohou těšit na atraktivní zápasy s mistrovskými týmy tří zemí – Španělska, Izraele a Rumunska. Královo Pole, které v loňské sezóně ovládlo extraligu i Český pohár žen, bude Ligu mistrů hostit 10.–12. října.

„Pro náš klub je premiérová účast v Lize mistrů velkou ctí. I přesto, že nám nakonec udělala na čele hodně „finančních vrásek“, jsme moc rádi, že se v Brně bude hrát tak prestižní turnaj,“ říká prezident KP Brno Richard Wiesner. „Bez podpory Českého volejbalového svazu, města Brna a Jihomoravského kraje by to ale nebylo možné,“ dodává.

Los přisoudil královopolskému týmu do kvalifikační skupiny tři soupeře – rumunský tým CS Volei Alba Blaj, CV Gran Canaria ze Španělska a Hapoel Kfar Saba z Izraele. Ještě před tím, než se s nimi svěřenkyně Erika Nezhody střetnou, sehrají tuto sobotu ve Frýdku-Místku svůj letošní premiérový extraligový duel. „Sobotní zápas bude jakousi generálkou na Ligu mistrů, takže je pro nás hodně důležitý,“ popisuje hlavní brněnský kouč Erik Nezhoda. Hned po něm se už ale jeho družstvo začne plně soustředit na kvalifikační turnaj. „V Lize mistrů chceme být důstojným soupeřem všech týmů, které do Brna přijedou. Jejich soupisky se sice plní zvučnými jmény, my ale před domácím publikem uděláme maximum pro to, abychom favorizovaná družstva co nejvíc potrápili,“ dodává Nezhoda.  

Královopolský A-tým doznal před letošní sezónou řady změn, do zahraničí z něj odešly Daniela Digrinová, Magdalena Bukovská a Ela Koulisiani. Družstvo tak sice hodně omladilo, opřít se ale bude moci i o řadu zkušených hráček, mezi které patří kromě Kateřiny Kuníkové, Simony Jelínkové, Lucie Šmardové nebo Denisy Pavlíkové také trojice reprezentantek – Tereza Hrušecká, Katarína Körmendyová a Kateřina Pelikánová. Poslední z nich se k týmu připojila teprve minulý týden, po návratu z olympijské kvalifikace v Číně. „S nároďákem to letos byla opravdu dlouhá jízda. Všech zkušeností, které jsem s reprezentací získala, si neskutečně cením. Teď už jsem ale ráda, že jsem zase zpátky doma – minulý týden jsem holkám konečně pomohla v přípravném zápase proti polskému družstvu Grupa Azoty Akademia Tarnow,“ popisuje svůj návrat ke Královu Poli Kateřina Pelikánová. „Všechny už se moc těšíme na Ligu mistrů. Je to pro nás naprosto výjimečný turnaj – z národních týmů jsou některé z nás na mezinárodní konfrontaci zvyklé, hrát ale proti tolika zvučným jménům doma, se svým klubem, je něco úplně jiného. Turnaj si chceme maximálně užít,“ doplňuje.

KP Brno věří, že ho na kvalifikační turnaj Ligy mistrů přijde podpořit co nejvíc fanoušků. K loňskému zisku titulu totiž i oni přispěli významnou měrou. „Zejména atmosféra finálových zápasů byla neuvěřitelná – fanoušci nás hnali neskutečně dopředu. Pokud chtějí vidět, jak vypadá evropský volejbal, mají příští týden jedinečnou příležitost. Málokdy se totiž stane, aby do Česka přijeli tři mistři svých zemí,“ zve na Ligu mistrů Erik Nezhoda.

 

Program kvalifikačního turnaje Ligy v Brně:

  1. října, 19:10 KP Brno-Hapoel Kfar Saba (Izrael)
  2. října, 18:00 KP Brno-CV Gran Canaria (Španělsko)
  3. října, 16:00 KP Brno-CS Alba Blaj (Rumunsko)

 

Barbora Mertová

Foto: Jiří Havel Nejezchleb

 

 

 

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT