7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP vyzve v CEV Cupu na souboj srbský Zeleznicar Lajkovac

KP vs CANAR 10102023 6

 

Volejbalistky Králova Pole sice před 14 dny nepostoupily z druhého kvalifikačního turnaje Ligy mistryň do hlavní fáze této prestižní soutěže, jejich letošní evropská pouť tím ale neskončila. Už tento týden KP Brno rozehraje pohár CEV Cup, ve kterém se doma střetne se srbským týmem Zeleznicar Lajkovac. Zápas odstartuje v hale na Vodově v úterý 7. listopadu v 18:00 hodin. Odveta se bude hrát o týden později v Srbsku.

 „Evropské poháry jsou pro nás vždy volejbalovým svátkem. Věřím, že utkání, které nás v úterý čeká doma, nabídne co nejhezčí podívanou. Chtěli bychom v něm předvést výkon, který se našim fanouškům bude líbit,“ říká hlavní kouč Králova Pole Erik Nezhoda. „Každý zápas je teď pro nás velkou školou a znamená hlavně sbírání cenných zkušeností,“ dodává.

V šestnáctifinále poháru CEV Cup se KP Brno střetne se srbským týmem Zeleznicar Lajkovac, který v současné době prochází podobnou obměnou jako Královo Pole. V srbské lize se momentálně nachází na třetím místě. „Uvidíme, jakou kvalitu bude mít tento soupeř i celé úterní utkání. Necháme se asi všichni trochu překvapit,“ popisuje Nezhoda.

Jeho tým má za sebou hodně náročný začátek sezóny, kromě extraligy totiž stihl odehrát i dva kvalifikační turnaje Ligy mistryň. Účast v druhém kole kvalifikace si vysloužil vítězstvím nad španělským týmem Gran Canaria – tato výhra však byla až do minulého týdne jediným vítězstvím královopolského družstva v letošní sezóně. Dlouhou sérii porážek ukončily svěřenkyně Erika Nezhody o víkendu v Přerově. „Série porážek samozřejmě na psychice nepřidá. Atmosféra v našem týmu ale zůstává dobrá a nálada je bojovná. Hráčky k utkání s Přerovem přistoupily v sobotu maximálně zodpovědně a koncentrovaně. Odměnou jim byla výhra za plný počet bodů,“ připomíná brněnský trenér.

KP Brno aktuálně trápí zejména úzká šíře lavičky. V hektickém sledu zápasů družstvo nemělo dostatečný čas na regeneraci a odpočinek. „K pár bolístkám se přidaly i nemoci. Naše situace je obdobná jako v loňském roce, já ale věřím, že se s ní družstvo vypořádá. Tím nejlepším tréninkem jsou pro nás teď dobré a těžké zápasy. Pokud jednotlivé segmenty hry v našem pojetí kvalitativně stoupnou, jsme na dobré cestě,“ uzavírá Erik Nezhoda.

Jeho hráčky sehrají se Zeleznicarem Lajkovac úvodní duel CEV Cupu v úterý 7. listopadu v domácí hale na Vodově. Odveta na sebe dlouho čekat nenechá, o postup do osmifinále tohoto evropského poháru se oba týmy poperou v Srbsku o týden později – 15. listopadu. Uspěje družstvo, které bude mít z obou zápasů větší počet bodů. V případě jejich rovnosti rozhodne o postupujícím do dalšího kola zlatý set.

 

Program evropského poháru CEV Cup:

  1. listopadu, 18:00 KP Brno-Zeleznicar Lajkovac (Srbsko)
  2. listopadu, 19:00 Zeleznicar Lajkovac (Srbsko)-KP Brno

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT