7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP bude v Českém poháru znovu bojovat o medaile

KP OST ČP web2 16122022 77

 

V loňském i předloňském roce zvedly nad své hlavy volejbalistky Králova Pole vítěznou trofej Českého poháru žen a na svůj úspěch mohou navázat i letos. Znovu se totiž probojovaly do závěrečného turnaje této soutěže. KP si postupem do Final Four sice už splnilo jeden ze svých sezónních cílů, dobře ale ví, že vybojovat pohár potřetí za sebou nebude jednoduché. Hlavní kouč Erik Nezhoda upozorňuje, že jeho letošní tým má úplně jiné a výrazně omlazené složení. Turnajoví soupeři jsou navíc podle něj ve výborné formě. Jeho hráčky dají i přesto v Kutné Hoře do bojů o pohárovou medaili vše. Final Four se tam bude hrát 11. a 12. února.

 

„Každý rok je v Českém poháru úplně jiný. V roce 2022 jsme překvapili sami sebe – s mladým týmem jsme ve vyrovnané partii postoupili přes Olymp do finále, kde jsme nejlepším výkonem sezóny porazili Liberec. Loni jsme do Final Four vstupovali jako favorité a svou roli jsme v těžkém utkání proti Olomouci a následně ve finále s Ostravou potvrdili,“ připomíná hlavní kouč KP Erik Nezhoda„Letos tabulka extraligy napovídá, že do turnaje vstupujeme jako outsideři.  K tomu, abychom ve Final Four uspěli, se musí sejít řada věcí. Musíme být zdraví, cítit formu a mít dostatečné sebevědomí, že dokážeme porazit jakýkoli tým turnaje. Z Českého poháru si rozhodně i letos chceme odvézt medaili,“ zdůrazňuje Nezhoda.

Královo Pole rozehraje turnaj v Kutné Hoře s Olympem Praha. S ním má v letošní sezóně zatím zápornou bilanci – porazit ho ze tří utkání totiž Brno dokázalo jen před Vánoci. Poslední duel, který se hrál v lednu, naopak vyzněl jednoznačně pro pražský tým. „S Olympem jsme letos sehráli tři zápasy a ve všech z nich rozhodl o vítězi zejména servis. Přestože nám poslední utkání v Praze nevyšlo, věřím, že budeme pro zkušenější Olymp opravdovým soupeřem a o postup do finále svedeme bitvu. Komu lépe sedne prostředí neutrální haly v Kutné Hoře, bude pravděpodobně vést celé utkání,“ myslí si Erik Nezhoda. 

V semifinále Final Four se v Kutné Hoře nejprve střetne Liberec s Ostravou. Po nich budou o postup do finále bojovat Královo Pole a Olymp. KP mělo možnost konfrontovat své síly se všemi těmito soupeři letos v lednu, a tak ví, co od nich čekat. „Olymp opět ukázal, že se umí na leden výborně připravit. Liberec by měl být na turnaji favoritem a Ostrava stejně jako loni černým koněm Final Four,“ hodnotí ostatní hlavní brněnský trenér. „Věřím, že ale úplně s každým soupeřem dokážeme sehrát vyrovnané utkání,“ uzavírá Erik Nezhoda.

 

Program Final Four Českého poháru žen, Kutná Hora

Semifinále:

  1. února, 15:00   Ostrava-Liberec
  2. února, 18:00   KP Brno-Olymp Praha

Utkání o třetí místo:

  1. února, 16:00

Finále:

  1. února, 19:00

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT