7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno míří potřetí za sebou do finále Českého poháru žen!

KP ČP Olymp

 

Po dvou triumfech v Českém poháru žen vstupovaly královopolské volejbalistky do letošního Final Four v roli outsidera. V semifinále je navíc čekal silný Olymp Praha, který v extralize neprohrál už šest zápasů v řadě. Jenže KP Brno se na své soupeřky výborně připravilo a zopakovalo to, co se mu povedlo v semifinále ČP proti Pražankám před dvěma lety - porazit je a probojovat se znovu do boje o nejcennější kov. Ve finále se po výhře 3:1 na sety Královo Pole zítra utká v Kutné Hoře s Libercem, který v semifinále zdolal Ostravu.

 

„Já dnes nemám slov, je to jedno z největších vítězství v mé dosavadní kariéře. Obrovské poděkování patří všem hráčkám a veliká pochvala naší kapitánce za to, jak zvádla dnešní utkání. Byl to jeden z našich nejlepších zápasů, které jsme takto sehráli díky ní," uvedl po vítězství 3:1 hlavní trenér Erik Nezhoda 

„Jsem neskutečně ráda za to, jak jsme dnešní utkání v této neuvěřitělné atmosféře zvládly. Plnily jsme všechno, co jsme si řekli a podle toho dnes vypadal náš výkon. Velké poděkování patří také našim fanouškům, kteří dorazili i do Kutné Hory v tak velkém počtu a skvěle nás podporovali," dodala po zápase kapitánka Kateřina Pelikánová.

V úvodu prvního setu oba týmy hodně tlačily na servisu a vedení se přelévalo na obě strany (2:5, 8:6). Po tvrdém útoku Simony Jelínkové z pipu vedlo KP 13:10, Olymp ale otočil na 14:18 pro sebe a donutil Brno k time outu. Závěr sady už si pak Pražanky pohlídaly a v zápase se ujaly vedení 0:1 na sety (19:25).

V druhém dějství se na začátku blýskla na smeči i servisu Denisa Pavlíková (7:4) a její spoluhráčky náskok i dál držely. Po dalším esu Pavlíkové vedlo Královo Pole 16:12, a i když pak následovaly dva oddechové časy Olympu v rychlém sledu za sebou, zastavit brněnský tlak se Pražankám nepovedlo. KP bralo set poměrem 25:18.

V následující sadě podržela na servisu své družstvo Tereza Hrušecká (8:6), po přímém bodu z podání Evy Hodanové byl ale stav srovnaný na 9:9. KP pak odskočilo díky útoku Simony Jelínkové na 12:9 a Stanislav Mitáč zastavil hru. Vzápětí se jeho svěřenkyně sice příblížily Brnu na dosah (17:16), to však bylo z jejich strany vše. Koncovka patřila Brnu, které po esu Kateřiny Pelikánové mělo k dobru šest setbolů (24:18). Olymp hned při prvním z nich zaútočil do autu, a sada tak vyzněla pro KP jednoznačně 25:18.

Čtvrtý set byl zcela v režii Brna. Olymp na jeho vedení nedokázal reagovat (9:4, 13:6), a tak do koncovky setu vstupovalo KP po esu Simony Jelínkové s luxusním náskokem sedmi bodů (20:13). O vítězi zápasu už v tu chvíli prakticky nebylo pochyb - brněnské hráčky přenechaly Olympu v setu nakonec jen 14 bodů a zaslouženě se probojovaly do finále Českého poháru žen.

Nejlepší hráčkou semifinále byla vyhlášena Simona Jelínková.

 

VK Královo Pole –  Olymp Praha 3:1 (19:25, 25:18, 25:18, 25:14)

 

Barbora Mertová

Foto: Jan Uzel


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT