7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ženy KP dnes otevřou Grand Prix

Brněnský volejbalový divák se po pěti letech přestávky opět dočká kvalitního mezinárodního turnaje. Na tradici Spring Cupů navazuje klubová Grand Prix. Brno tak tento víkend navštíví týmy pravidelně vystupující v evropských pohárových soutěžích v čele s Lokomotivem Baku. Ženy KP se na událost poctivě připravují, poslední prověrkou jim byly týmy z Bratislavy. 
 
  
 
Víkendový program dnes otevřou dvě utkání. Naše ženy se ve skupině"A" utkají s Postupimí, utkání uvidí Městská hala. V té sousední, starší, se setkají druzí dva rivalové skupiny "A", Lokomotiv Baku a Doprastav Bratislava. Naše ženy si utkání právě se Slovenkami již "na nečisto" vyzkoušely. Doprastav pozval naše ženy do hlavního slovenského města, ženy tak měly v průběhu dne dost času na to, aby vyzkoušely hru i proti druhému silnému místnímu klubu - Slavií UK Bratislava. S oběma účastníky MEVZy zahrály Královopolanky stejný výsledek 1:3. 
 
Do zápasu s Doprastavem vstoupily svěřenkyně Stanislava Václavíka nejdříve poněkud rozpačitě a navíc bez nemocné Michalikové a Staňkové, ale brzy si zvykly jak na míče (Mikasa), tak i na netypické prostředí. Začaly předvádět vyrovnaný výkon jako soupeřky, srovnaly skóre a dobře zahranou koncovkou vyhrály 1. set. Dobrý pocit z dobře odehraného setu však vydržel jen do stavu 14:10, kdy se přestalo dařit na přihrávce a od toho začal plynout i špatný útok. Druhý set ukořistily Bratislavanky.
 
Ve 3. setu naše ženy podaly nejlepší výkon, který ale bohužel vydržely předvádět jen do stavu 20:13. Poté tento náskok prohospodařily a set opět prohrály 22:25. Poslední set byl už zcela v rukou soupeřek. "Pro nepříjemný výsledek 1:3 byly rozhodující koncovky, které jsme nevybojovaly, i když v průběhu setů jsme se soupeřem držely krok a dokonce jsme byly často i nad nimi. Chyběla nám koncentrace, společně s razancí v rozhodujících momentech", zhodnotila utkání kapitánka Toufarová. Asistent Vlček viděl následující utkání takto: "Do utkání jsme vstoupily dobře, byť v oslabené sestavě (nemoc Michalíkové, Staňkové). Úspěšně jsme zvládly koncovku 1. setu. 2. set se vyvíjel vyrovnaně až do stavu 14:10 v náš prospěch, poté jsme začaly dělat zbytečné chyby, které nás stály vítězství v tomto setu. Ve 3. setu tým podával velmi dobrý výkon do stavu 20:13. Za tohoto stavu naše hráčky začaly vytvářet neskutečné množství chyb a ztratily zdánlivě vyhraný set v poměru 22:25. Poslední set probíhal v duchu koncovky 3. setu."

Do zápasu s UK Bratislava ženy nevkročily vůbec dobře. Už od prvních okamžiků si soupeřky vytvořily náskok, který neustále navyšovaly. Královopolankám se v tu chvíli nedařilo v žádné herní činnosti, a tak 1. set skončil jednoznačným vítězstvím soupeřek 25:11. Ve 2. setu Brňanky zlepšily hru v poli, když vybraly pár těžkých útoků a od toho se odvíjelo i zlepšení ostatních činností. Díky této změně dokázaly vyhrát set stavem 25:14. Ovšem to byl poslední bojovný set, který naše hráčky zahrály. Následující 2 sety opět vyzněly daleko lépe pro soupeře.
 
V posledním setu ještě místy vzdorovaly, ale skóre 15:25 a 21:25 znamenaly porážku 1:3. Utkání opět hodnotila brněnská kapitánka: "Po špatném vstupu do utkání jsme se nedokázaly vzepnout a udělat alespoň minimální nátlak na UK. Naše hra se hodně odvíjí od příjmu, který není naší silnou stránkou. A následně se hromadí další nevynucené chyby. Pouze ve 2. setu jsme si vydřely pár složitých míčů, na kterých jsme se zvedly a dotáhly set do vítězného konce. Bohužel jsme v tomto stavu nesetrvaly a další sety jsme se opět trápily prakticky s každým míčem."
 
Dodejme že do Bratislavy se vydal také druhý brněnský tým hrající extraligu žen - VK SG Brno. Mladé juniorky prohrály s týmem UK Bratislava 0:4, s Doprastavem 1:3. Tým navíc nastoupil bez nemocné Richweissové. "Pro nás byla tato dvě utkání zejména o sbírání zkušeností. S tak kvalitními soupeři, výjma Wiesbadenu, jsme letos ještě nehráli. Zejména jejich útok středových hráček nám dělal veliké problémy. Ale i my jsme odehrály velice dobré pasáže a přestože některé sety dopadly jednoznačně pro soupeře, získ sady proti Doprastavu je pro nás malým vítězstvím", hodnotil utkání assitent Nezhoda.  
 
VK KP Brno - Doprastav Bratislava 1:3
ZS: Šnellyová, Onderková, Menšíková, Suchoňová, Součková, Toufarová, Marešová střídaly: Vyklická, Širůčková
VK KP Brno - Slavia UK Bratislava 1:3
ZS: Šnellyová, Vyklická, Součková, Toufarová, Menšíková, Marešová, Suchoňová, střídala: Širůčková 
  
VK SG Brno - Slavia UK Bratislava 0:4
ZS: Pospíšilová, Nálezková, Holečková, Najbrtová, Slámová, Herbočková, libero: Uhlířová, střídaly: Kurková, Vorlová
 
VK SG Brno - Doprastav Bratislava 1:3
ZS: Kurková, Nálezková, Vorlová, Najbrtová, Slámová, Herbočková, libero: Uhlířová, střídaly: Pospíšilová, Holečková 

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT