7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Přijíždí Přerov. Chceme tři body

První pokus o poskočení mezi tabulkově nejsilnější extraligové kvarteto jsme v neděli pokazili. V osmém kole domácí nejvyšší soutěže jsme těsně nezvládli závěr utkání se Slavií Praha a prohráli jsme 2:3.

 


 

 

 

 

Prostějov a pražský Olymp tradičně tabulkou utíkají, ale o třetí místo se nejspíš před nadstavbou rozhoří velký boj. Naše děvčata jsou pátá se čtrnácti body a před sebou mají jen o skóre lépe postavený Přerov a o dva body odskočený Frýdek – Místek. Naši pozici ovšem zkresluje fakt, že jsme oproti zbytku startovního pole odehráli o jedno utkání více. O to víc potřebujeme v sobotu 24. listopadu naplno bodovat. Čeká nás od šesti hodin večer domácí utkání právě proti Přerovu.

Přerovanky letos nejvíce sází na univerzálku Veroniku Mátlovou, která už na podzim nastřílela 117 bodů. Čtyřiadvacetileté a 183 centimetrů vysoké volejbalistce patří v tabulce produktivity třetí příčka.

S úspěšností bloků je na tom letos Přerov hůře. Statisticky ani jedna blokařka nefiguruje v první desítce extraligové úspěšnosti. Přerov ovšem tradičně sází na tvrdý i nepříjemný plachtící servis. Tím se většinou blýskne smečařka Barbora Gambová a blokařka Petra Rosenbergerová.

Přerov se loni neprokousal do první nadstavbové skupiny a nakonec skončil v soutěži na sedmé příčce. Tuto číslovku chce letos posunout rozhodně výš.

Téměř přesně před rokem jsme hráli první vzájemné utkání loňské základní části v Přerově a naše hráčky dovezly porážku 1:3. Doma jsme koncem ledna zvítězili jasně 3:0.

Kdo si pro výhru dojde tentokrát?


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT