7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Evropa se hlásí o slovo. Přichází Vyzývací pohár

DR124052

Naše volejbalistky po podzimním vyřazení z evropského Poháru CEV s polským favoritem Bielsko-Biala přešly do nižšího Vyzývacího poháru. V této soutěži v předešlých letech slavily velké úspěchy. Před dvěma lety dokonce trápily hvězdný Igtisadchi Baku a prošly až mezi osm nejlepších týmů soutěže.

 


 

 

Tentokrát se představíme ve dvojzápase druhého kola s Doprastavem Bratislava. Slovenský tým pravidelně hraje Středoevropskou ligu, ve které mu letos patří po osmi zápasech s dvanácti body páté místo v devítičlenné tabulce. Bratislava vždy pomýšlí na Final Four této soutěže, kterou předloni okusil a vyhrál i český mistr z Prostějova. Ve Final Four, které tehdy hostila právě Haná, se představil i slovenský celek.

S Doprastavem jsme se v létě potkali v přípravě, ale na bratislavský tým jsme nevyzráli. Slovenky letos ve Středoevropské lize táhnou především univerzálka Monika Stankovianská a blokařka Jaroslava Pencová. „Soupeře dobře známe a myslím, že je to hratelný protivník,“ myslí si naše nejzkušenější volejbalistka Sandra Onderková.

První duel hostí ve středu v šest hodin večer hlavní město Slovenska. Odveta je na programu za týden v naší hale. Držme v obou utkáních naši hráčkám palce. Postup mezi šestnáct nejlepších týmů Vyzývacího poháru by naší partě slušel.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT