7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Doprastav? Boj o evropskou naději

DR123820

V prvním duelu druhého kola Vyzývacího poháru nám chybělo k výhře hodně. S Doprastavem Bratislava jsme na Slovensku prohráli jednoznačně 0:3. Pokud chceme i po příštím týdnu pomýšlet na spanilé cesty evropskou pohárovou soutěží jako v minulých letech, potřebujeme v odvetě nutně zvítězit a ovládnout i zlatý set.

 


 

 

Pohárové počty pro naše volejbalistky nemusí být zapeklitý úkol, protože nám stačí i těsná pětisetová výhra 3:2. Ve zlatém setu se už může stát cokoliv, což už nový hrací systém evropských soutěží mnohokrát dokázal.

Ve Vyzývacím poháru se nám loni a především předloni výjimečně dařilo. Na vlastní palubovce jsme skvělou hrou trápili třeba favorizované velkokluby Lokomotiv Baku nebo Igtisadchi Baku. Především utkání s druhým jmenovaným klubem přineslo úžasnou atmosféru plné haly a skvělý volejbalový zážitek. Před dvěma lety jsme navíc byli krok od postupu do závěrečného Final Four. „Pohárové zápasy jsou pro nás vždy o zkušenostech. Máme mladý tým a každý další zápas s novým stylem volejbalu je pro nás přínos pro extraligu i budoucnost. V extralize stále hrajeme se stejnými soupeři, proto jsou poháry velice zajímavé pro nás i pro diváky,“ povídala naše nejzkušenější volejbalistka Sandra Onderková, která v předešlých letech zažila všechny pohárové cesty Brna do Ázerbájdžánu, Belgie, Rakouska, Bulharka nebo Polska.

Jenže Doprastav letos ukázal, že si do Brna vozí solidní formu. Při letní mezinárodní Grand Prix, kterou hostila naše hala, dotáhl například souboj s loňskými vítězkami Vyzývacího poháru z Lokomotivu Baku do pátého setu. Nakonec Bratislavanky postoupily do bojů o medaile. Účastník Středoevropské ligy nás navíc v létě přehrál v přípravě 3:1.

Pojďme našim volejbalistkám v úterý od šesti hodin večer držet palce v odvetném utkání Vyzývacího poháru. Vaši podporu v hale ve Vodově ulici v boji o naději na postup naše děvčata potřebují.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT