7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Nikola Vaňková kráčí s národním týmem na ME do osmifinále

Niky Vankova

Svůj sen si momentálně prožívá Nikola Vaňková. Nejenom, že je součástí národního týmu na Mistrovství Evropy v Ázerbájdžánu, se svými spoluhráčkami navíc dokázala projít skupinou smrti a postoupit na šampionátu do osmifinále! „Je to pro nás všechny překvapení, ale zároveň jsme si nic jiného než postup nepřály," vzkazuje do Brna Nikola.

„Strašně moc jsem se na Mistrovství Evropy těšila, je to obrovský zážitek tu být, nasbírat spoustu cenných zkušeností a zahrát si proti tak silným soupeřům, jako bylo například Srbsko," popisuje naše libero.

Právě Srbky stály na druhé straně sítě proti českému výběru hned v úvodu šampionátu a utkání vyhrály. „Srbsko bylo favoritem tohoto duelu, ale dva sety jsme s ním odehrály vyrovnaně," uvedla Nikola. Nejenom ona tak věděla, že klíčový bude sobotní zápas s Belgií. „Moc jsme chtěly Belgičankám vrátit porážku z kvalifikace na MS a povedlo se," radovala se po zápase Nikola. Tohle vítězství přiblížilo českému výběru postup ze skupiny na dosah a i přes následnou prohru s Nizozemskem se nakonec Česká republika do osmifinále probojovala.

Nikola Vaňková je u české reprezentace od začátku června a absolvovala s ní celé Grand Prix, které se hrálo postupně v Peru, Portoriku a Kanadě. Finálový turnaj Grand Prix pak hostila v červenci Česká repubilka, a o to víc si tak Nikola mohla vychutnat atmosféru tohoto velikého turnaje. „Je to neuvěřitelný zážitek hrát před domácím publikem, takže na turnaj v Ostravě vzpomínám nejradši," říká Nikola. Poté si ještě s národním týmem střihla kvalifikaci na MS v Holandsku.

Myšlenky Nikoly se teď sice naplno ubírají k Mistrovství Evropy, do Brna se už ale těší také: „Kdy se připojím k holkám samozřejmě záleží na tom, jak se vrátíme a kolik dní volna mi poskytne trenér, ale už se moc těším na novou sezónu i na náš nový tým," vzkazuje Nikola.

 
Barbora Mertová
Foto: Ondra Driml
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT