7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Reprezentační sraz žen hned s pěticí hráček KP Brna

EEA2A7CF D033 4075 8560 8EFC1C95B676

 

Národní tým žen se připravuje i v současné nelehké době a tento týden vycestoval trénovat do Polska. Pozvánku na reprezentační sraz si vysloužilo hned pět hráček Králova Pole - Daniela Digrinová, Květa Grabovská, Ela Koulisiani, Denisa Pavlíková a Silve Stráská. „Jsme moc rády, že nám Český volejbalový svaz umožnil trénovat v hale v době, kdy to u nás ještě nebylo možné. V Polsku budeme do neděle," vzkázala na dálku Ela Koulisiani.  

 

 

Kromě  hráček KP Brna trénují v Polsku ještě volejbalistky Prostějova, brněnských Šelem a Přerova. „Tréninky jsou po delší pauze náročnější, ale postupně si zase zvykáme. Trénujeme v hale a chodíme také do posilovny. Na začátku se příprava zaměřovala hlavně na kondiční stránku, postupně jsme přidaly i balóny," přiblížila Květa Grabovská

Stejně jako její královopolské spoluhráčky má za sebou jednak nucenou karanténu, a díky vládním opatřením také tréninky v omezeném režimu. „Po karanténě jsme měly individuální kondiční plán, který jsme plnily doma. Poté začala probíhat skupinová příprava v Brně a teď jsme v Polsku," uvedla k tomu Daniela Digrinová, které se letos nezkomplikoval jenom start volejbalové sezóny, ale také nástup na vysokou školu. „Já i Denča Pavliková jsme začaly studovat první semestr, který je jeden z nejnáročnějších. Nástup na VŠ byl bohužel pro nás trochu chaotický a výuka probíhá distanční formou. Postupně si na to zvykáme a zjišťujeme, že tato forma může mít i své výhody. Musíme teď zvládat školu i reprezentaci, což je náročné, ale trenéři nám vychází maximálně vstříc, takže se můžeme účastnit všech nutných seminářů," popsala Dáda. 

Během reprezentačního srazu došlo k částečnému rozvolnění profesionálního sportu i v České republice, kde mohou tréninky opět probíhat i ve vnitřních prostorách, tedy v halách. Pětici reprezentantek tak čeká návrat zpátky na Vodovu. „Moc nás těší, že se vrátíme do haly i doma. Co nás ale trápí pořád, je nejistota z toho, kdy zase začneme hrát extraligové zápasy. Všechny doufáme, že to bude co nejdřív, a že nám i současná reprezentační příprava pomůže k tomu, abychom se na palubovky vrátily co nejlépe připravené," dodala Sísa Stráská.

 

Barbora Mertová

Foto: Český volejbalový svaz

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT