7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Blog reprezentantky, tentokrát očima Dády Digrinové

Dád

 

Daniela Digrinová, Denisa Pavlíková a Květa Grabovská mají za sebou druhý tréninkový týden s národním týmem žen. Hlavní kouč Giannis Athanasopoulos se se svým reprezentačním výběrem připravuje v Prostějově na první turnaj kvalifikace ME 2021, do jehož startu zbývá necelý měsíc. Jak příprava s nároďákem probíhá a co všechno hráčky během týdne absolvují? Prozrazuje ve svém "blogu" Dáda Digrinová.

 

Pondělí 12.4.

Je ráno a já s Denčou nasedáme do auta, po cestě nabíráme Květku a míříme na repre do Prostějova, tentokrát už bohužel bez Magdy. Hned na parkovišti se potkáváme s Kossy (Andreou Kossányiovou) a Gábou Orvošovou, které se k nám v tomto týdnu nově připojují. Po vstupu do hotelu nás čeká kontrolní antigenní test - všichni jsme naštěstí negativní a můžeme jít společně na oběd. Po obědě se rozcházíme do pokojů. Abychom se vzájemně lépe poznaly, rozdělil nás trenér do pokojů po dvou ve většině případů podle postů. Vybalíme věci a pomalu už se chystáme na první trénink.
Jsme rozdělené na dvě poloviny, kdy jedna jde do posilovny a druhá do haly a potom se vyměníme. Hned po prvním dlouhém náročném tréninku si Lucka Nová zapomněla v hale roller, a proto musela později přede všemi zazpívat krátkou písničku. Po tréninku jdeme společně na večeři. Už první den se tvoří fronta na masáže a regenerační procedury. Navíc nás ještě přijela vyšetřit paní doktorka Radka Bartovičová. Nakonec všechny odcházíme trochu nervózně do pokoje, protože nevíme, jestli najdeme společnou řeč.

Úterý 13.4.

Ráno vstáváme před osmou, na snídani může chodit každý sám, podle toho jak mu to vyhovuje, většinou však nejpozději do 8:30. Na dopolední tréninky nás rozdělili vždycky napůl, abychom se vystřídaly v hale i v posilovně. Nahrávačky a libera chodí většinou do haly dřív, aby ještě před tréninkem trochu nahrávaly. Dopoledne pracujeme v hale na technice, hlavně přihrávkách, nahrávkách a bloku. Ve 12:30 jdeme na oběd. Ve čtyři odpoledne nás čeká první společný trénink v hale, kde musíme být nejpozději 10 minut před tréninkem. Protáhneme se, rozběháme, zahrajeme si nějakou týmovou hru a prohraný tým potom čeká „trest,“ který vymyslí vítězové - například vtipný tanec a zpěv. Následuje rozehřátí ramen a kontrola balónu v různých cvičeních. Nakonec pracujeme v šestkách s různým zadáním.

Po tréninku nás čeká večeře a regenerace. Někdo nás zamkl za dveřmi a my se nemohly dostat na večeři včas, naštěstí jsme nemusely zpívat, i když jsme přišly pozdě...

Středa 14.4.

Středeční dopoledne probíhá trochu neobvykle. Sedíme u videa a vysvětlujeme si systém v obraně při různých situacích, aby potom na tréninku bylo vše jasné. Po videu nás čeká krátký teambuilding, holky vymyslely zábavnou hru. Odpoledne už se však vracíme zpět ke standardnímu programu.

Čtvrtek 15.4.

Pokračujeme podle plánu stejně jako v úterý, už je na nás znát únava, ale stále mezi námi panuje pozitivní atmosféra, která nám pomáhá překonat těžké okamžiky. Je potřeba se pořád soustředit a dělat věci na 120 %. Posilovna je čím dál těžší a tréninky v hale čím dál víc směřují k práci v šestkách. Všechno ale zvládáme a večer si pouštíme na projektoru fotbalový zápas Slavie s Arsenalem.

Pátek 16.4.

Čeká nás poslední snídaně, posilovna a trénink v hale tohoto týdne, tak do toho musíme dát všechno, co nám ještě zbylo. Máme po tréninku i po obědě, zabalíme si zbytek věcí a odjíždíme domů. Moc se ale neloučíme, protože se uvidíme už zase v neděli...

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT