7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Blog reprezentantky Terezy Hrušecké

Hrušecká EV3

 

Mistrovství Evropy ve volejbalu žen je minulostí, na evropský trůn se včera v Bělehradě posadila Itálie, když porazila ve finále domácí Srbsko. Atmosféru evropského šampionátu okusila i naše nová posila Tereza Hrušecká, která odehrála se slovenským národním týmem základní skupinu v chorvatském Zadaru. Teď už se Tereza moc těší, až se připojí ke KáPéčku a začne s ním trénovat, ještě předtím ale sepsala reprezentační blog, aby se mohla se svými zkušenostmi a zážitky podělit i s novými českými fanoušky.

 

Středa 18.8.

Ve středu jsme hned po snídani opustily hotel v Púchově, ve kterém jsme strávily poslední týdny přípravy na ME. Autobusem jsme přejely do Vídně, odkud jsme se letadlem přesunuly do Zadaru. Po letištních povinnostech (check-in, kontrola, test parfémů :-) jsme všechny natěšené odletěly do Chorvatska. Většina hráček si cestu krátila háčkováním, já četla knihu a trpěla jsem, protože se mi nepodařilo uzmout místo u exitu... Po příjezdu do nádherného plážového hotelu nás čekal PCR test a potom focení, po němž jsme se autobusem přesunuly na první trénink. Hala je obrovská, jedna z největších, ve kterých jsem kdy hrála. Následovala večeře se švédskými stoly, kde si každá z nás přišla na svoje.

Čtvrtek 19.8.

Druhý den jsme ještě nehrály zápas, ráno jsme měly video mítink a navečer trénink. Po obědě jsme se šly projít k moři a nachytat trošku vitamínu D, kterého máme po několika měsících strávených v hale rozhodně nedostatek. Po dvou letech se mi zase povedlo namočit nohy v moři. :-)

Pátek 20.8.

Čeká nás první utkání s Maďarskem. Opět absolvujeme antigenní test, protože během ME se musíme testovat každé dva dny. Máme ještě jeden video mítink i krátký hodinový trénink a večer odcházíme na zápas s velkým očekáváním. V hale není moc diváků, protože Zadar je jediné místo šampionátu, kde je nepovolili. Náš tým dostal jenom 30 vstupenek, takže se tu našlo alespoň pár rodičů a moji mezi nimi. V průběhu celého utkání nás povzbuzovali a vytvářeli dobrou atmosféru, ale duel jsme nakonec prohrály 1:3. Naše zklamání bylo veliké, protože jsme si myslely, že Maďarsko porazíme. Po zápase jsme mohly chvíli pohovořit s rodiči, kteří na nás čekali před halou a byli opravdu naší velkou podporou.

Sobota 21.8.

Další den jsme měly opět volno a čekaly nás dva tréninky, jeden byl v hale, další v posilovně. Znovu jsme absolvovaly i poradu, tentokrát to byla příprava na Chorvatsko. Večer jsme měly možnost vykoupat se v moři, to vše samozřejmě v rámci regenerace. :-)

Neděle 22.8. - čtvrtek 26.8.

Následující dny jsme hrály proti Chorvatsku, Itálii, Švýcarsku a Bělorusku. Všechny zápasové dny byly prakticky totožené, s poradou a tréninkem. Domácí Chorvatky byly nad naše síly a prohrály jsme s nimi 0:3, s Itálií jsme zabojovaly a jako jediné ve skupině jim vzaly alespoň set. S tímto týmem jsem si zahrála poslední tři sety, tedy i ten vítězný, a byl to obrovský zážitek a také můj malý splněný sen, zahrát si proti takovým jménům jako Egonu či Petrini. Moc jsem si to užila a za tuhle příležitost jsem opravdu vděčná.

Proti Švýcarsku jsme si na svoje konto konečně připsaly výhru 3:1, byla první a bohužel také poslední. Další den byl volný a já ho proležela na pokoji se zánětem dutin, který jsme bohužel chytla. Beru antibiotika předepsaná lékařkou určenou pro hráčky přímo na hotelu. Naštěstí celkem zabrala a tak jsem byla ve čtvrtek jakž takž připravená na rozhodující bitvu s Běloruskem. Nad tímto soupeřem jsme vedly 2:0, pak se ale karta obrátila a my mu nakonec podlehly 2:3 na sety. 

Tím naše působení na ME bohužel skončilo a čekala nás už jenom cesta domů. V týmu panovala obrovská lítost, protože jsme byly postupu hodně blízko. Večer jsme se ještě naposled krátce potkaly a poseděly a pak už jsme se jen sbalily. 

Pátek 27.8.

V pátek jsme odletěly zpátky domů. Naše příprava začala 14. dubna, což znamená 136 dní nazpět. Během ní jsme sice měly měsíční pauzu, ale i tak šlo o přípravu nesmírně dlouhou s nespočet tréninky. Jsem moc vděčná, že jsem ji mohla celou absolvovat, protože vedle tak zkušených hráček a trenérů jsem nasbírala obrovské množství zkušeností. Věřím, že se to pozitivně odrazí na mém dalším výkonu.

Po příletu mě čekalo týdenní volno a teď v úterý už se definitvně přesunu do Brna, kam se moc těším. Věřím, že zde celou přípravu na ME a zkušenosti z šampionátu během celé sezóny jen a jen zúročím.

 

 

Barbora Mertová


 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT