7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Čtveřice našich hráček míří do semifinále Golden European League

001 DR206628

 

Magdalena Bukovská, Daniela Digrinová, Ela Koulisiani a Denisa Pavlíková po náročné extraligové sezóně na žádný odpočinek neměly čas, připojily se totiž okamžitě k národnímu týmu žen, s nímž jedou dál na vítězné vlně. Dnes si zahrají v pořadí čtvrté utkání základní skupiny Golden European League proti Chorvatsku, díky třem dosavadním výhrám už ale teď mají jistou účast v semifinále této prestižní evropské soutěže. Jak vše holky zvládají i s ohledem na na to, že sezónu ještě doprovázely maturity nebo aktuálně zkoušky na vysoké škole, a jak moc si váží toho, že jsou součástí české reprezentace? Prozrazuje každá z nich... 

 

 

Magda Bukovská:

„Po konci sezóny jsme se ani nestačily rozkoukat a už jsme vyjížděly na první sraz s reprezentací. Pro mě osobně je to opravdu velká čest a moc si toho vážim. Začátky byly sice trosku těžší, protože jsme musely kombinovat maturitu a tréninky, ale nakonec jsme to zvládly. Jsem moc ráda, že můžu trénovat a hrát po boku těch nejlepších hráček a skvělých trenérů, protože si myslím, že je tohle obrovská zkušenost a neskutečně mnoho si toho můžu odnést, například do nadcházející sezóny. Repre ale není jen o trénincích a zápasech, máme tu skvělý kolektiv, takže ve volném čase třeba objevujeme krásy měst, ve kterých se zrovna nacházíme, hlavně tedy kaváren :-). 

 

Daniela Digirnová:

„Já jsem si letos splnila svůj další malý volejbalový sen. Zahrála jsem si svůj první oficiální zápas za ženskou repre. Jsem moc ráda, že jsem dostala šanci a nastoupila hned do základní sestavy. Před takovým (pro mě velkým) zápasem jsem byla dost nervózní. O to příjemnější potom bylo, že jsem zápas zvládla odehrát dobře a je to pro mě teď obrovská motivace pracovat dál a bojovat o nominaci na další reprezentační akce."

 
Ela Koulisiani: 
 
„Naskočit takto rychle do repre ještě v kombinaci s maturitou bylo opravdu náročné. Ale protože jsou tu všichni moc fajn, bez problémů jsme to zvládly. Zásadním momentem pro mě byl konec školní docházky a to, že se mohu teď už jen plně soustředit na volejbal. Moc ráda zpětně vzpomínám, jak nás všechny holky podporovaly a dávaly nám užitečné rady před touto “životní zkouškou”. Magdička Jehlářová mě dokonce doučovala a zkoušela každý večer z angličtiny. Dokonce i trenéři se nás snažili podpořit a dávali nám různé motivace, ale to je naše tajemství. Mimo to nás podporují všichni i na trénincích a předávají nám jejich zkušenosti. Užíváme si každý trénink, zápas i společný čas mimo volejbal, protože je tu skvělý kolektiv a vždy se moc nasmějeme."
 
Denisa Pavlíková:
 
„Po  sezóně v KáPečku, kde jedním z hlavních důvodů velkého úspěchu byl i skvělý kolektiv mladých hráček, bych to stejné mohla říct i o reprezentaci. Myslím si, že my mladší jsme ke starším holkám výborně zapadly a tvoříme skvělý kolektiv, který nás žene ke společnému úspěchu. Mimo volejbal také i všechny společně rády chodíme na procházky nebo na kafíčka."
 
 

Barbora Mertová

Foto: ČVS

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT