7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Reprezentace vstoupila vítězstvím

Kadetky maji za sebou premiéru na Mistrovství Evropy do 18 let, které se letos odehrává v Srbsku a Černé Hoře. Dramatické utkání s domácími rozhodl až dramatický závěr. 


 

 

 

 

 

Mistrovství Evropy U-18
 Černá Hora - Česká republika 1:3 (-17,15,-13,-25)
Česko : Kurková, Slámová,  Šimáňová, Suchá, Mlejnková, Nová, libero Uhlířová
Střídaly: Adamčíková, Kalhousová, Válková
Černá Hora : Donovic, Vujosevic, Vukalovic, Pejovic, Mandic, Janjevic, libero Petrovic
Střídaly: Matanovic, Mrvaljevic, Vojvodic
Rozhodčí : Collados, Witte
Diváci : 2000

Oba týmy vstoupily do utkání mírně nervózně. Až do prvního timeoutu žádný tým nevedl o více jak dva body, ovšem poté se Černohorský tým zasekl na přihrávce a České repezntaci nábídl několika bodový luxus. Ten se sice rozvinul až do devítibodového náskoku 23:14, ale jakoby se české hráčky mírně uspokojily a dovolily Černé Hoře zkorigovat stav na 25:17.

Vstud po druhé sady byl však téměř tragický. Reprezentantky si nepohlídaly servis Vukalovicové, která záhy nasměrovala Černou Horu do rozhodujícího trháku. České reprezentantky se po prvním technickém oddechu na chvíli nadechly ke stíhací jízdě, ta se však definitivně zastavila na rozdílu třech bodů za stavu 6:9. Poté již dominovaly Černohorky, nepomohl ani příchod Adamčíkové a Válkové. Češky prohrály druhý set vysoko 15:25.

Ovšem i třetí set nabídl mocný nádech jednoho z týmů a tentokráte to byl český výběr. Adamčíková, která zůstala na palubovce i ve třetí sadě svým servisem nabourala hru domácích a vynutila si oddechový čas za stavu 4:0. Černá Hora poté potřebovala další dvě rozehry k odvrácení podání a přestože na krátko snížila na rozdíl dvou bodů, k České republice se již více nepřiblížila. Kurková tradičně spoléhala na Mlejnkovou, která na postu druhé smečařky dostala více prostoru v útoku z doskoku, naopak na síti se původem opavská nahrávačka snažila více nacházet univerzálku Suchou.

Čtvrtý set nastartovaly Češky téměř jako přes kopírák, ovšem Černohorky se ze špatného úvodu vyhrabaly a srovnaly na 6:6. Svěřenkyně Leoše Chalupy však poté neskutečně zabraly a výborným výkonem sprintovaly za vítězstvím ve čtvrté sadě, stejně tak jako v celém utkání. Stopku jim ale vystavil stav 24:18. Reprezentantky jako by narazily do zdi, kterou ne a ne zdolat. Nepomohly ani dva timeaouty a šok před dvěma tisícovkami diváků byl na světe. Černá Hora dřímala na podání tiebreakový setbol 25:24. Volebalový bůžci se však slitovali, Češky vyrovnaly a následně dalšími dvěma body uhrály důležité tři body.

 

Miša Mlejnková ovládla statistiky prvního utkání ve všech činnostech, zdatně ji konkurovala také Suchá a Adamčíková. Na straně Černé Hory nejvíce bodovala smečařka Mandičová.

 

Ohlasy po utkání:

Kateřina Slámová (CZE): "V utkání jsme byly všechy nervózní, v místní hale není jednoduchá orientace, navíc přišlo spoustu diváků, kteří řvali, fandili i bučeli. Jsme rády že to máme za sebou a že jsme vyhrály.".

 

Nejvíce bodující hráčky utkání
Česká republika Černá Hora
Mlejnková 20
15 Mandic
Adamčíková 13 9 Janjevic
Suchá 11 8 Vukalovic

 

(Autor fotografií: CEV)

 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT