7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Klára Uhlířová: Budeme se zlepšovat!

562164_3069118503156_339290483_n

Klára Uhlířová se společně s Michaelou Mlejnkovou řadí možná k největším talentům České republiky.  Od patnácti let hraje nejvyšší seniorskou soutěž, její jméno nalezneme ve výběrech dvou reprezentačních generací. Brněnská rodačka odpovídá na nekolik otázek po utkání s Černou Horou. 

 


 

Gratuluji k prvnímu vítězství, nerodilo se však asi hladce, že?

 I když to byla výhra za tři body, bylo pro nás utkáni velmi těžké, kupily jsme mnoho chyb a hrály jsme zbrkle. Jsem ráda, že jsme to zvládly, protože první utkání bývají vždy těžké a domácí fanoušci nám to velmi znepříjemnili.

Mluví se o návštěvnosti mezi patnácti sty až dvěma tisíci, některé hráčky si však posteskly i na místní halu, je něčím specifická?

V hale je velká ozvěna, která z dvou tisíc dělá desetinásobek, problém byl i s teraflexem, který není dobře natažený jak byl třeba v Brně na kvalifikaci. Myslela jsem si, že budou problémy i se světly,ale ty nám docela sedly.

Oficiální statistika přisoudila vaší přihrávce velice špatná až neuvěřitelná čísla, Jak si to cítila ty, jako hráčka zodpovědná za příjem týmu?

Příjem v tomto utkání nebyl ideální, soupeř nás servisem hodně zatlačil, ale myslím si že se to bude stále zlepšovat.

A pocit v koncovce čtvrté sady, kdy jste promarnily šest mečbolů?

Koncovka čtvrdé sady byla zkouškou našich nervu. Nechaly jsme se ukolíbat stavem 24:18 a myslely jsme si, že už to máme v kapse, ale na servis se dostala dobře podávající hračka a k ní se přidali i diváci a hnali jí až do stavu 24:25. Jsem ráda, že jsme se z tohoto postavení dostaly a díky servisu Páji Šimáňové koncovku zvládly a tím celý zápas.

Na fotkách máš nový dres s bílým klínem. Moc ti sluší. Přibyla nová sada?

Děkuju za lichotku. Ano přibyla nová sada, jak je pravidlem před každým šampionátem, protože je povinností mít 3 sady. Moc se nám červený dres líbí a doufáme, že nám přinese hodně štěstí!

 

 


 

 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT