7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Z atraktivní hry k vraždění neviňátek

582520_404641192949322_543803017_n

Kadetky prožily černou můru, ze které je probudilo až gesto hlavního rozhodčího ukončující utkání. Po vydařené první sadě přišlo kóma, které jen tak nepamatujeme. Zlepšený výkon ve čtvrtém setu byl již málo platný.

 

 

 

 

 

Mistrovství Evropy U-18
Slovinsko - Česká republika 3:1 (-19,13,13,24)
Česko : Kurková, Adamčíková,  Šimáňová, Suchá, Mlejnková, Nová, libero Uhlířová
Střídaly: Hudylivová, Kalhousová, Malinkovičová, Slámová, Válková
Slovinsko : Mori, Scuka, Mihevc, Markovic, Sobočan, Pintar, libero: Pahor
Střídaly: Dukic, Korošec, Mihalinec
Rozhodčí : Kaya, Geldof
Diváci : 250
Utkání sice české reprezentantky nezačaly ideálně, když první bod zaznamenala Suchá až za stavu 0:4, ovšem od té chvíle se hrál vyrovnaný rychlý volejbal. Za stavu 12:14 přišla na podání Šimáňová, kterou odztrátoval až Slovisnký kouč za stavu 18:14 tajmautem. Reprezentantkám se však následně povedla ještě jedna bodová série, dobře hrajícímu týmu tak nemohlo nic pokazit radost z vítězství v prvním setu.

Druhý set Češky zahájily vedením 3:2, následná čtyřbodová šňůra Slovinek však předznamenala blížící se katastrofu. Svěřenkyně Leoše Chalupy ještě po nějaký čas držely krok s týmem Slovinska, tvrdě útočila Mlejnková i Suchá, dobře se v útoku zapojovaly obě blokařky, tam kde to ale prvotně začalo skřípat bylo pole. Opakovaně nedojitý blok i nevyřešené ulívky na náměstí naše hráčky unavovaly, vše nakonec vyústilo v černou sérii Uhlířové na přihrávce. Na ukazateli svítil stav 10:12 a lavička vyměnila nahrávačky na podání i do hry. Za stavu 11:14 české libero obdrželo první přímý bod po servisu, který se ji nevyzpytatelně vznesl na obličej. Situace se však znovu opakovala, načež Uhlířová reagovala posunutím postavení vzad. Mávnutím kouzelného proutku servírující Slovinka podání opakovaně zkrátila a vytrápila celou přihravačskou formaci. Trenér Chalupa využil tajmautů i střídání, ovšem zkáza pokračovala až do stavu 11:23, kdy Slovinky vysvobodily frustrované Češky dvojákem na nahrávce. Luxusní náskok si ale pohlídaly a set vyhrály 25:13.

V třetím setu jakoby se na hřišti vznášela mlha, která nedovolila Češkám vidět ani na sebe samotné. Nepřeberná spousta chyb, vynucených situací a za sítí po bodech lačný soupeř. Závěrečné skóre neslo stejný výsledek jako předešlý set 25:13 pro Slovinsko.

Ač se mohlo divákům zdát, že jsou Češky na ručník, přišlo obrození. Leoš Chalupa do základní sestavy zařadil nahrávačku Válkovou a smečařku Slámovou, obě se mu odvděčily stabilizací jednotlivých činností. Češky nehrály špatně, navíc jim konečně přálo i trocha štěstí. Jednoblokem byla úspěšná Mlejnková, Nová přidala přímý bod z podání. Češky však prohospodařily náskok za stavu 13:13. Soupeř odskočil dokonce na 14:16, ovšem naše reprezentantky kontrovaly na 17:17. Komu se zdálo, že noční můry je u konce, mýlil se. Slovinky znovu zabraly na podání, v útoku poté chybovala Mlejnková. Ta samá hráčka byla následně zablokována a nevykrytá Suchou. Jenže právě Suchá znovu oživila České naděje svým podáním, ke kterému se dostala kuriózní cestou. Slovinská hráčka ztratila na podání míč, ten se ji zakutálel do hřiště kde ho rychle odchytila spoluhráčka. Rozhodčí ale byla nekompromisní a zapískala 8 vteřin. Suchá tak mohla přidat bod esem, následně na prvou přes útočila Nová. Poté další eso a vedení 23:22. Suchá však další servis kazí a Slovinky dávají bod z bodání Mlejnkové. Ta sice ještě boduje na 24:24 ovšem přichází úspěšný útok Slovinek a další výborný servis ukončuje české trápení.

Češky promarnily možnost nahradit Itálii na prvním místě, stejně tak alespoň šanci bojovat v tie-breaku. Leoše Chalupu i celý realizační tým tak čeká těžká noc. Společnými silami musí připravit tým na utkání s Řeckem. To nastoupí v posledním večerním utkání proti Černé Hoře.

Ohlasy po utkání:

 

 

Nejvíce bodující hráčky utkání
Česká republika Slovinsko
Mlejnková 13
20 Sobočan
Nová 11 14 Scuka
Suchá 11 8 Pintar

 

(Autor fotografií: CEV)

 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT