7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ohlasy ze třetího kola ME

182107_A017

Kadetky vstupují do čtvrtého hracího dne. Po dni volna na ně čeká další nepříjemný soupeř, kterým je Polsko. Podle dosavadních výsledků bude právě polský tým největším konkurentem v cestě do semifinále.

 


 

¨

 


 

Již dnes může do konečného pořadí zasáhnout výsledková loterie. Za určitých konstelací by mohly svěřenkyně Leoše Chalupy slavit postup do semifinále. Ale nechme kdyby. Polky jsou zatím jediným týmem, který dokázal konkurovat Itálii. Vedly 2:0, přesto přepustili vítězství děvčatům z Apeninského poloostrova. Na druhou stranu se protrápily utkáním se Slovinskem a lehce hazardovaly v utkání s Černou Horou. Polská kapitánka Baldyga přiznala, že její tým udělal ve třetím setu proti Černohorkám příliš mnoho chyb. Její tým se však okamžitě zmohl na silnou reakci a čtvrtý set pro sebe urval.

Jednalo se o stejné kolo, ve kterém Italky přemohly 3:0 Slovinky a Češky zdolaly v nervy drásajícím utkání Řecko. Italský kouč Pieragnoli mohl být konečně spokojený s předvedeným výkonem svých hráček. Jak sám přiznal, předešlý výkon jeho svěřenkyň s Polskem ho zklamal. Ty ale vše odčinili právě proti Slovinsku a on je šťastný, že s nimi může počítat, pokud je v důležitých chvílích třeba. Slovinský trenér Casar uznal, že Itálie předvedla nejlepší výkon na turnaji z a byl mírně rozladěn z přihrávky vlastních svěřenkyň. Naproti tomu ocenil výkon nahrávačky, která musela v utkání předvést výborný výkon. Kapitánka slovinského výběru Eva Mori nemohla pochopit, co se s jejím týmem dnes stalo. Vrátila se dokonce až k rozcvičení, které podle jejích slov bylo nezvykle tiché a bez energie, stejně jako celé utkání.

Konečně se ještě jednou vraťme k zápasu mezi Řeckem a Českou republikou. Češky do utkání vstoupily velice dobře, první set získaly poměrně snadno a co více, předváděly nejlepší výkon na turnaji. Od druhého setu se ovšem začala karta nepříjemně obracet a nebýt famózně otočené koncovky třetího setu, kdy Suchá sedmi body urvala vítězství ve prospěch České republiky, kdo ví jak by utkání dopadlo. Pravdou je, že nakonec to byly Řekyně, které se s průběhem nevyrovnaly a prohrály také čtvrtý set. Kateřina Slámová si po utkání posteskla, že to bylo vůbec poprvé co zažila, aby si s ní soupeř po utkání nepodal ruku.

Nutno dodat, že jedno malé vítězství si prožila i nahrávačka Kurková, která se na turnaji trápí s podáním. Ve třetím setu to byla ona, která čelila stavu 20:24, sérii na podání však dovedla až do stavu 25:25. Trenér Chalupa již po utkání se Slovinskem předznamenal, že tento duel bude o bytí a nebytí. Po závěrečném hvizdu tak mohl šťastný přijímat gratulace a v hlavě myslet na utkání s Polskem. Podotkl, že jeho tým musel prokázat v koncovkách třetí a čtvrté sady silné nervy, díky kterým si zaručil účast v nástavbové části, tedy utkáních o medaile nebo páté až osmé místo.

 


(Autor fotografií: CEV)

 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT