7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Polská hradba ubránila také Češky

735147_404642582949183_2055536758_n

České reprezentantky na utkání proti Řecku dostatečně nenavázaly a přes dobrý výkon v první sadě Polkám podlehly. Ty opět zúročily svoji dominantní činnost, tedy vysoký blok.

 

 

 

 

 

Mistrovství Evropy U-18
Polsko - Česká republika 3:1 (-23,13,18.25)
Česko : Kurková, Slámová,  Šimáňová, Suchá, Mlejnková, Nová, libero Uhlířová
Střídaly: Adamčíková, Hudylivová, Kalhousová, Válková
Polsko : Baldyga, Kazala, Moskwa, Smarzek, Damaske, Smieszek, libero: Nowakowska
 Střídaly: Antosiwitz, Grezelak, Pisla, Szczygiel
Rozhodčí : Collados, Ryabtsov
Diváci : 150
Přitom první sada se našim reprezentantkám opravdu povedla. Hrály velice soustředěně a byly ony, které trápily polský útok dobrou obranou. Mimo to naše hráčky velice dobře přihrávaly a neměly větší problémy s útokem, jak po přihrávce, tak po vybraném míči. V této činnosti dominovaly obě smečařky Slámová s Mlejnkovou, každá tak jak jim to je blízké. Mlejnková střídala tvrdé útoky s chytrými technickými míči, Slámová naopak trápila hůře blokující krajní hráčky.

Vstup do druhého setu ovšem vůbec přesvědčivý nebyl, situace se naprosto obrátila a Češky nebyly schopné konkurovat. Trenér Cahlupa neměl ani dost času reagovat na vzniklou situaci, tak rychle sbíraly Polky vítězné míče. Postupně se ze hřiště odporoučela Mlejnková, poté i Nová a při jednadvacátém bodu i nahrávačka Kurková.

Náhradnice na nahrávce Válková dostala příležitost i do třetího setu, a do jeho poloviny se zdálo, že tým přivede do vyrovnané koncovky. Ze stavu 11:11 však z ničeho nic bylo 11:15 a českému trenérovi nezbylo než opět vyzkoušet loterii na střídání. Reprezentantky se však na menší než čtyřbodovou ztrátu nedostaly a Polkám připustily také třetí set. Kůlové hráčky Smarzek a Damaske přiváděly naši obranu k nepříčetnosti, precizní útoky vedené do zóny jedna nacházely téměř stoprocentní uplatnění.

Čtvrtá sada dlouho favorita neměla. Oba týmy se střídaly ve vedení, za stavu 7:4 však předváděná hra skrývala ambice na tiebreak. České reprezentantky se však technického tajmu nedočkaly, Polky dokázaly vymazat jejich náskok a pelášily za třemi body. Češky však v utkání prožily ještě jeden návrat, využily opakované zaváhání Polek, srovnaly na 18:18 a dokonce se posunuly do vedení. K opět výborně hrající Mlejnkové se v útoku přidala Suchá a dala vzpomenout na třetí set s Řeckem, který naprosto ovládla. Dnes se však v nepravý čas dostala do zadních pozic, tým se ocitl v postavení, ve kterém měl obě dominantní hráčky v zadních zónách a to se mu stalo osudným. Polská obrana byla velice konzistentní a Češkám nepovolil získat rozhodující dvojbodový náskok. Polky si tři body doslova ubránily. V celém utkání si připsaly 17 bodů blokem, z toho 5 v posledním setu.

Ohlasy po utkání:

 

 

Nejvíce bodující hráčky utkání
Česká republika Řecko
Mlejnková 23
22 Smarzek
Slámová 10 18 Damasek
Suchá 9 12 Smieszek

 

(Autor fotografií: CEV)

 

 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT