7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Články

Martina Hudcová se rozloučila s královopolským dresem

 Čtvrteční domácí utkání s Olomoucí nabídlo divákou jeden výjimečný okamžik. V přestávce mezi sety se oficiálně se svou extraligovou kariérou rozloučila Martina Hudcová, která tuto sezónu působila v roli druhé nahrávačky. Uvnitř článku naleznete její doplněný rozhovor pro zápasový bulletin

 

S brněnským dresem ses loučila již v létě. Přesto ses znovu v sezóně objevila v sestavě a dokonce jsi chvíli byla i kapitánkou týmu, jak k tomu došlo?
"Do kádru jsem se vrátila, protože původní druhá nahrávačka Jelínková měla před sezónou nehodu a byla dlouho zraněná. Jako kapitánku mě určil trenér Čada po dobu zranění Terezy Tobiášové, nejspíš proto že jsem byla v kádru nejstarší."

Jaká byla spolupráce s mladými hráčkami, když některé z nich byly vloni ještě dorostenkami?
"Všechny hráčky jsem znala už z loňska a některé i z působení v Moravské Slavii, takže jsme spolupracovaly bez problémů."

Jak zatím hodnotíš působení družstva v současné sezóně?
"Původní ambicí vedení byla bronzová příčka, což by mohlo být hodně reálné, i díky posílení pro jarní část. Rozhodovat ale bude každé utkání a také bude potřeba trocha volejbalového štěstí."

Máš za sebou bohatou volejbalovou kariéru. Bylo obtížné hledat motivaci pro další extraligový ročník?
"Minulý rok to byla obrovská výzva a bylo to těžké. Letos už to byl spíše záskok. Měla jsem ale tu výhodu, že jsem už znala trenéry i hráčky a zajímalo mě, jak to zvládneme po mnoha letních odchodech."

Když už byla zmíněna Tvá kariéra, které úspěchy považuješ za nejcennější?
"V plážovém volejbale je to samozřejmě účast na OH  a vítězství v evropských pohárech a v halovém loňský titul."

Co Tě čeká v nejbližších dnech? Zbude prostor i na volejbal?
""Ano, sezónu dohraju v Moravské Slavii (1. liga žen), kde jsem ještě na soupisce. Také se teď  věnuji trénování mládeže, to mě asi naplňuje nejvíc. V létě se budu samozřejmě věnovat beachvolejbalu, kde spolupracuji jako reprezentační trenérka mládeže."

S tím asi souvisí jméno Markéty Hudcové, která se v juniorských soutěžích objevuje na písku i v hale. Chceš, aby i dcera jednou hrála volejbal na vrcholové úrovni?
"Já chci, aby byla šťastná, ať bude dělat cokoliv. Když se jí bude dařit ve volejbale, budu ráda, ale nemusí to tak být."

Zbývá Martině Hudcové čas i na jiné záliby, než je volejbal?
"Vzhledem k tomu , že chodím jěště do práce a mám rodinu, tak toho volného času moc není. Chodíme do kina, na koncerty, plavat, nic zvláštního."

Máš nějaké speciální přání, které by sis chtěla ať už ve volejbale nebo i v osobním životě splnit?
"Přání mám, ty osobní si nechám pro sebe a ve volejbale, aby se brněnským družstvům v této sezoně dařilo."


Děkujeme za rozhovor a samozřejmě přejeme spoustu úspěchů ve sportu i v osobním životě.

Foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT