7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

U-17 slaví mistrovský titul !!!

Titul EX-KKY 2014

Kadetky Králova pole získaly po pěti letech zlaté extraligové medaile. Jedná se také o první titul pro dorosteneckou kategorii od roku 2011. O úspěchu rozhodl druhý finálový turnaj pořádaný v Prostějově, vítězi nástavby kadetské extraligy. Brňanky ani zde nepoznaly hořkost porážky, porazily ostatní finalisty a s 16 body suverénně opanovaly první příčku. Domácí Prostějov vybojoval díky vítězství nad Olympem Praha druhé místo a jelikož si podobně vedly i pražské Řepy, byly to právě ony, které braly bronz. 

 

 

Španielka Řepy sehrála na turnaji důležitou roli. Hned v prvním utkání porazily Prostějov 3:1, přiblížily se Olympu na rozdíl jednoho bodu a domácí postavily do nelehké role. Zatímco před turnajem měl Prostějov cestu ke zlatu ve vlastních rukách, po prvním utkání musel spoléhat na ostatní brněnské soupeře. Brno však do turnaje vstoupilo poměrně jistě, když porazilo Olymp Praha 3:0. První set sice přinesl napínavý průběh, další dva sety však byly jasnou brněnskou záležitostí. K ní nejvíce přispěla střídající nahrávačka Malánová. 

 

Všechny výpočty naznačovaly, že Brnu stačilo k zisku mistrovského titulu uhrát v utkání s Řepami jediný bod. Ukázalo se ale, že Pražanky přijely do Prostějova velice dobře připravené a po utkání s Prostějovem si vyšláply také na Královopolanky. Výbornou obranou v poli vyhrály první dva sety a našláply k druhému vítězství. Brnu však neskutečně vyšly tři střídaní. Na nahrávku se vrátila Šárka Šloufová, na pomoc do útoku dostala Kopáčovou a Plešingrovou. Brněnské hráčky předvedly neskutečný herní obrat, kdy v dalších třech setech povolily Řepám pouhých jedenáct, osm a sedm bodů. 

 

Nedělní utkání s Prostějovem mělo již pouze formální povahu. Poté, co ráno Řepy zničily Olymp 3:0 a vybojovaly bronzové medaile, následovalo utkání prvního s druhým. Poslední utkání roku však nechtěl prohrát nikdo, a jak se nechal slyšet i trenér Slávek Matěj, náboj zápasu dodala i vzájemná klubová rivalita. Brno mělo podstatně lepší vstup, ovšem náskok na samém konci promarnilo a nebýt třech chyb Prostějova v koncovce, mohlo přijít i o celý set. Druhý set Prostějovské hráčky opanovaly od samotného úvodu. Ve snaze dát odpočinout vytíženým hráčkám nenastoupila do utkání Suchá, Hudylivová a Hrazdírová, ovšem služeb prvně dvou jmenovaných bylo nakonec velice potřeba. I díky jejich přispění se třetí a čtvrtý set vyvíjel jasně pro Brno, které dokráčelo k šestému vítězství. 

 

Komentář trenéra (Nezhoda): Prožíváme nepopsatelné pocity, pohled na konečnou tabulku je ohromující. Měl jsem tu čest vést tým výborných hráček, báječných lidí a výrazných osobností. Během krátké doby se nám povedlo spojit dvě družstva ve fungující celek, který byl k nezastavení. Před sezónou jsme si na trika nechali napsat moto "One team, One heart, One dream" a dnešním dnem jsme ho naplnili bezezbytku. Děkuji za ochotu pomoci od starších hráček z juniorského týmu a ještě více děkuji vlastním hráčkám, které předvedly fantastický výkon. Vždyť v posledních dvou utkáních jsme dohrávali na palubovce s Evkou Hudylivovou jako končící kadetkou, zbytek týmu už byly pouze mladé prvoroční kadetky. Nahrávačka Šloufová je dokonce žákyně. Je to neuvěřitelné, ale my bychom se tu mohli za rok sejít v téměř naprosto totožné sestavě!!!

 

KP Brno - PVK Olymp Praha 3:0 (21,17,17)

ZS: Šloufová, Hrazdírová, Hudylivová, Suchá, Mikelová, Kopáčová, libero: Vaňková

 

KP Brno - Španielka Řepy 3:2 (-22,-21,11,8,7)

ZS: Malánová, Hrazdírová, Hudylivová, Suchá, Mikelová, Podhrázká, libero: Vaňková

 

KP Brno - VK Agel Prostějov 3:1 (23,-20,14,18)

ZS: Šloufová, Plešingrová, Podhrázká, Tesařová, Mikelová, Kopáčová, libero: Vaňková

 

Úvodní foto: Pavel Skyba


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT