7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Naše pohárová cesta do hor

CP Jilemnice

Původně plánovaný odjezd v 18:00 z Brna se díky tie-breakovému utkání extraligy kadetek zpozdil o cca 45 minut. Jakmile jsme měly k dispozici naši paní trenérku „Máju“ a vyzvedly jsme všechny zapomenuté věci, tak jsme se vydaly na dlouhou cestu do podhůří Krkonoš, do daleké Jilemnice. V autě, ve kterém velela důstojnice Mája, sportovaly již od samého začátku, kdy hrály slovní fotbal – nepotvrzeným vítězem se stala ta nejzkušenější, a to Mařenka. Druhá posádka byla bavena především nedoslýchavostí Helči (Terky Helanové), která byla v neskutečné bavící formě.

Po třech hodinách neustálých otázek typu „a kdy už tam budeme?“ jsme konečně našly Sokolovnu, kde jsme se během chvilky ubytovaly – time management fungoval pertektně. Po krátké válečné poradě jsme s Mařenkou uložily děťátka do pelechů a trpělivě jsme čekaly na poslední tři bojovnice, které byly ještě na cestě – Barču Neterdovou, Peťu Sedláčkovou a Kiku Novotnou, které ještě v Brně dohrávaly druhé utkání extraligy kadetek – aspoň že vítězné. I ony měly dlouhou a únavnou cestu a do Jilemnice dorazily krátce po půlnoci – o to déle si ráno mohly pospat .  A teď už něco k předvedené hře.

 

VK Královo Pole – KCTM Vysočina 2:0 (20,13)

První utkání jsme měly hrát 1030, díky menšímu zpoždění soupeře však bylo zahájeno o 15 minut později. Naše děvčata měla soupeřkám co vracet, v prvním kole v Novém Jičíně nás porazily v tie-breaku a díky tomu jsme sestoupily do druhé moravské osmičky. 

My naštěstí do utkání nastoupily svižně a od prvních míčů jsme hrály s velkou chutí. V polovině setu jsme ale polevily na koncentraci, soupeř nás zatlačil servisem a my měly co dělat, abychom set dotáhly do vítězného konce. V prvním setu jsme se nedokázaly chytnout v útoku.

Do druhého setu nastoupila Peťa Sedláčková jako kometa a její útoky z pipu byly pro soupeře těžko chytatelné. My si ale nahnaly dostatečný počet bodů a soupeře jsme k ničemu nepustily. V koncovce došlo opět k malému povolení koncentrace, nicméně to na našem vítězství nic nezměnilo.

Nejvíce bodující hráčkou byla Terka Helanová a Peťa Sedláčková. 

 

VK Královo Pole VŠ Slavia Plzeň 0:2 (-18,-13)

Ve druhém utkání působila děvčata velice unaveným dojmem. Místo bojovného výkonu jsme z jejich strany viděli spoustu nepřesností a nedůraznost ve všech herních činnostech. Plzeňačky vynikaly výbornou nahrávačkou, která naše děvčata několikrát zaskočila svou rychlou hrou, se kterou si naše obrana nedokázala poradit. Nicméně Plzeň nás nepřehrála kvalitní hrou, ale my samy jsme se porazily našimi chybami, které bohužel vedly k výrazné porážce. Bohužel náš týmový duch se v tomto utkání vytratil a my nepředváděly dobrou hru  .

Nejvíce bodující hráčka: bohužel žádná 

 

VK Královo Pole – Vavřinec Kladno 2:0 (14,18)

Do utkání nastoupila na nahrávce Peťa Navrátilová, která se své role zhostila více než dobře. V utkání jsme velice dobře servírovaly a nahnaly jsme si dostatečný počet bodů. Bohužel ale jinak nešlo o pohledný volejbal. Obě strany velmi chybovaly v jednoduchých rozehrách. Jak jsme se opět přesvědčily, tak hra se slabším soupeřem nám dělá problémy. 

Nejvíce bodující hráčka: Kačka Muchová

 

VK Královo Pole – TJ Lokomotiva Trutnov 2:0 (21,21)

Velice podobné utkání jako s Kladnem. Bohužel opět nešlo o pěkný volejbal. V prvním setu jsme podávaly přesvědčivý výkon. Ve druhém setu jsme ale povolily pozornost a soupeři jsme věnovaly velice mnoho  bodů. Místy se soupeř dostával do vedení. Prostřídáním jsme ale opět získaly zpět svoji sílu na útoku.

Nejvíce bodující hráčka: Peťa Sedláčková

 

VK Královo Pole – Vrchlabí 2:0 (18,18)

Po dlouhé pauze a téměř dvouhodinovém zpoždění jsme zahájily poslední sobotní utkání. Na našich děvčatech bylo vidět, že do posledního utkání mají velkou chuť. Již od prvních míčů jsme se dostávaly do vedení a hrály jsme velmi pohledný volejbal. Výborně jsme si vedly na útoku jak z kůlu, kde vládla Peťa Sedláčková, tak i ze středu, kde se začaly výborně scházet Lucka s Barčou. Předvedly jsme skvělý výkon a po zásluze jsme vyhrály. Dařila se nám i obrana na síti. Musíme pochválit všechny hráčky na hřišti, které předvedly obětavý výkon a také hráčky, které byly připravené na střídání a perfektním povzbuzováním vedly své spoluhráčky kupředu.

Nejvíce bodující hráčka: Peťa Sedláčková (velkou pochvalu zasluhuje Barča Neterdová s Luckou Koželkovou, které konečně našly společnou cestu útokem ).

 

VK Královo Pole – VK TU Liberec 2:0 (9,17)

Po včerejším „nočním“ utkání jsme měli nemalé problémy s probuzením holek na hřišti. Nicméně do utkání jsme nastoupily plné odhodlání vyhrát a ulehčit si tak postup do první osmičky ČP. V prvním setu jsme soupeře zatlačily servisem, kdy Kačka měla šňůru osmi podání a z toho byly 4 přímé body. Tím jsme soupeře odtáhly od sítě a znemožnily jim tak jejich útok.

Ve druhém setu jsme povolily koncentraci a s Libercem, který hrál pod vedením Standy Václavíka, jsme hrály vyrovnanou hru s velkým množstvím nevynucených chyb. Moc se nám nedařilo v útoku, ale Barča vynikala obranou na síti, kdy čtyřikrát zablokovala.

Nejvíce bodující hráčka: Kačka Muchová.

 

VK Královo Pole – TJ Nový Jičín 1:2 (7,-21,-7)

Do posledního utkání jsme nastoupily s vědomím, že už máme jistý postup do první osmičky ČP. Od prvních momentů holky hrály uvolněně. Soupeře jsme zatlačily především servisem, kde měla velkou bodovou šňůru Barča Neterdová, která uhrála 4 přímé body z podání. Po snadno vyhraném setu jsme snadno přišly o koncentraci, která nás stála druhý set. Dělaly jsme velké množství nevynucených chyb. V momentu, kdy jsme dokázaly vyrovnat, jsme nedokázaly uhrát koncovku setu, do které jsme šly za stavu 20:20. V tie breaku jsme bohužel pokračovaly v ponuré náladě a nedokázaly jsme si poradit s poměrně jednoduchou hrou soupeřek. 

Nejvíce bodující hráčka: Kačka Muchová a Barča Neterdová.

 

Do desítky statečných bojovnic patřily

Kačka Muchová, Peťa Sedláčková, Barča Neterdová, Terka Helanová, Verča Šikralová, Kika Novotná, Klárka Klimešová, Peťa Navrátilová, Lucka Koželková  a Týna Polická.

Mise splněna, postoupily jsme do první osmičky ČP, kde narazíme na soupeře, jako jsou SK Hlincovka, PVK Olymp Praha, VK Prostějov, Bílovec nebo nám dobře známé Znojmo. Je pravdou, že ne vždy jsme předváděly pohledný nebo bojovný volejbal, ale věřme, že první osmička nás bude dostatečně motivovat k lepším výkonům, protože jak jsme si už několikrát dokázaly, tak s vyrovnaným soupeřem předvádíme svoji hru, ve které se vyskytuje minimum chyb.

 

Jana Brunclíková


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT