7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Sobotní akce KáPéčko pro Agátku se setkala s velkou odezvou

3668AD93 4815 4E17 A82C AEE16E663C14

Charitativní akce KáPéčko pro Agátku, která doprovázela sobotní zápas KP Brna s Olympem Praha, se setkala s velmi pozitivní odezvou. Agátku přišlo podpořit více než 700 lidí, mezi nimiž nechyběla ani velká spousta malých dětí. Společně se všem zúčastněným podařilo vybrat přes 58 000 korun - celý tento obnos bude věnován rodině nemocné Agátky.  „Moc nás těší, jak velký zájem veřejnosti naše akce vzbudila. Celkovou sumu peněz jsme poskládali ze vstupného, dobrovolných finančních příspěvků a také z prodeje triček, které byly vyrobeny speciálně pro tuto příležitost," řekl k tomu prezident klubu Richard Wiesner.

 

Triček v růžové barvě s logem KP pro Agátku bylo vyrobeno 200 a prodala se úplně všechna. Hala Vodova se tak během extraligového utkání "rozsvítila" do růžova, do triček totiž nebyli oblečení jenom příchozí divácí, ale i celé Áčko a realizační tým. „Od začátku to všechno hodně vnímáme. Na Agátku všichni v týmu moc myslíme a držíme jí pěsti, ať hlavně všechno dobře dopadne," uvedla k tomu kapitánka Šárka Šloufová. Protože zájem o trička předčil očekávání a stále trvá, další se momentálně ještě vyrábí.

Solidaritu s Agátkou vyjádřil i pražský Olymp, který rodině Agátky přivezl několik věcných dárečků a také obnos 3 000 korun, na který se složil celý tým. Strůjkyní nápadu přispěchat do Brna s touto pomocí byla smečařka Romana Staňková„Přišla jsem do šatny s nápadem, že by bylo hezké přispět na dobrou věc a holky se vším hned souhlasily. Takže jsme vybraly pár peněz, kterými bychom chtěly malé Agátce také pomoci," řekla. 

Celou akci doprovázela také vernisáž obrázků, které nakreslily děti z přípavek i kamarádi a známí Agátky. Obrázků se sešlo více než 70 a návštěvníci z nich v průběhu extraligového zápasu vybrali 5 nejpovedenějších. Tyto obrázky společně s tím, který nakreslila sama nemocná Agátka, budou 4. prosince vydraženy na vánočním večírku KP Brna. Výtěžek dražby bude věnován Klinice dětské onkologie při Fakultní nemocnici v Brně.

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT