7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Přípravky letos úspěšně semkly celý klub k jednomu cíli

Přípravky

 

Tréninky se naplno rozběhly už i pro královopolské přípravky, které má od začátku sezóny na starosti Martin Melkes. Uplynulý rok pro něj ve vzpomínkách rozhodně nezůstane spjatý jenom se sportem. „Naše sezóna byla (až do začátku karantény) vcelku úspěšná, ale bohužel nezačala příjemným způsobem, jelikož jsme zjistili, že jedna z našich oblíbených hráček Agy Říhová onemocněla leukemií. Tato nepříjemná zpráva obletěla celý klub a nasměřovala téma sezóny k jedinému cíli. Pomoci Agátce, její rodině i celému oddělení dětské onkologie, které se o ni staralo a stará," vysvětluje Martin.

 

Co se týká zhodnocení jeho celkové práce s přípravkami v uplynulé sezóně, vnímá ji Martin Melkes pozitivně. „Tréninkové skupiny sice nebyly naplněny dle očekávání, ale o to víc jsme se pustili do práce, abychom tuto situaci využili k maximálnímu úsilí při tréninku. A naše práce se zúročila na turnajích barevného minivolejbalu, kterých se hráčky všech kategorií účastnily v nejvyšším možném počtu a sbíraly i ocenění,“ pochvaluje si Martin. Zejména u jeho žluťásků byla během celé sezóny vidět velká odhodlanost, urputnost a také hravost, s níž se nejmladší děvčata pouštěla do zápasů jak krajského minivolejbalu, tak i vnitroklubových turnajů.

V sezóně 2019/20 došlo k vybudování tzv. výběrové přípravky, kde jsou už požadavky na děvčata větší než v ostatních skupinách. „Zvýšené nároky se staly základem úspěšného účinkování našich hráček v těch nejlepších skupinách krajského minivolejbalu. Naše červená výběrovka tak má za sebou nejenom svoje turnaje, ale troufla si i na zkušební účast na turnaji v zeleném minivolejbalu – tedy s děvčaty o kategorii výše. A holky svou výkonnostní skupinu vyhrály bez jediné porážky,“ usmívá se Martin.

Úspěšně hodnotí i zapojení svých hráček do ostatních klubových aktivit, což se týkalo zejména akcí pořádaných na podporu nemocné Agátky. „Ukázali jsme, že jsme jeden tým nejenom co do počtu hráček našich přípravek, ale i v semknutosti a chuti jít za společným cílem,“ zdůrazňuje Melkes. „Jsem moc rád, že se v listopadu vydařil benefiční zápas ve prospěch Agátky, a že na něj přišlo tolik dětí, které navíc namalovaly Agátce spoustu krásných obrázků. Jejich dražba pak byla úspěšným vyvrcholením celé akce, která celkově předčila naše očekávání. Doufáme, že tohle všechno znamenalo pro Agátku a její rodinu nejenom finanční, ale i morální vzpruhu,“ věří.

Před sebou teď má s přípravkami kromě obnovených tréninků také prázdninové příměstské kempy, které se již o loňských prázdninách setkaly s velkým úspěchem. Novinkou jsou navíc víkendové kempy pro rodiče s dětmi. „Stále také doufáme, že bude umožněno konání finále krajského barevného minivolejbalu, kde máme želízko v ohni pro celkové vítězství ve své kategorii. A vrcholem sezóny by měla být na konci května Velká cena Brna v minivolejbalu v Lužánkách,“ dodává Martin Melkes.

 

Barbora Mertová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT