7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Rojko: Chceme vrátit značku Králova Pole tam, kam patří

Tiskovka

A-tým žen Králova Pole má od května nového trenéra. Vedení klubu se pro příští sezónu dohodlo se zkušeným slovenským koučem Markem Rojkem. Kromě pozice trenéra bude Rojko navíc v Králově Poli zastávat i post generálního manažera klubu. „Chceme hlavně tvrdě pracovat a pokusit se vrátit značku Králova Pole tam, kam patří," řekl nový kouč na tiskové konferenci. 

Marek Rojko nahradil na postu trenéra Bruna Napolitana, kterému se v uplynulé sezóně nepodařilo splnit stanovený cíl klubu a postoupit s A-týmem v extralize do nejlepší čtyřky. Rojko nasbíral během svého dlouholetého trenérského působení zkušenosti mj. v německém prvoligovém Aachenu nebo u slovenské reprezentace. V současné době intenzivně pracuje na sestavení nového A-týmu žen, který by měl mít oproti loňsku stabilní základnu profesionálních seniorských hráček.

Jednou z klíčových brněnských volejbalistek  zůstane i nadále Vendula Měrková, která s brněnským týmem prodloužila smlouvu. Kádr se rozroste i o Lucii Poláškovou, bývalou kapitánku Přerova. S dalšími posilami momentálně klub intenzivně jedná.

S příchodem Marka Rojka je spojená i zcela nová koncepce fungování VK Králova Pole, kterou klub vypracoval pro příští sezónu 2016/2017 a následující tři roky. S novou koncepcí je spojená hlavně profesionalizace a posílení a zkvalitnění hráček i realizačního týmu. „Naší vizí je vytvořit do budoucna silný a stabilní tým, který dokáže splnit námi stanovené cíle. Proto jsme vypracovali dlouhodobější projekt, který je zaměřený nejenom na sportovní stránku fungování klubu, ale i posílení marketingu,“ řekl prezident VK Králova Pole Richard Wiesner.

Velmi důležitou oblastí činnosti Králova Pole je i práce s mládeží. Vedoucím dorostové složky pro následující roky byl ustaven Erik Nezhoda, který bude společně s vedením klubu usilovat o prosazení jednotného konceptu výchovy hráček. „Chceme dokončit projekt tzv. Volejbalové akademie Králova Pole a pokračovat ve výborné spolupráci se Sportovním gymnáziem L. Daňka," uvedl k tomu Nezhoda. „Naším cílem je i nadále vychovávat svoje vlastní mladé hráčky tak, aby mohly v budoucnu tvořit hlavní páteř seniorského týmu," dodal.


 

Barbora Mertová

 



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT