7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Inspiraci čerpám od svých spoluhráček

Weissová2

 

Jana Weissová, původem z Orlové, se do KáPéčka dostala díky Eriku Nezhodovi a svoje působení v novém klubu odstartovala velmi slibně. Se staršími žákyněmi vybojovala první místo v Českém poháru, následovaly medaile s kadetkami, juniorská zlatá šňůra, a nakonec i pozvánka do A-týmu. Její kariéru však v září roku 2019 nečekaně přerušilo zranění kolena, které ji prakticky na celou sezónu vyřadilo ze hry. Jana ale prokázala svou statečnost a bojovnost i mimo palubovku, a tak je v sezóně 2020/21 zpět. V A-týmu KP Brna zastává pozici smečařky.

 

Kdy se pro Tebe stal volejbal sportem číslo jedna?

Volejbal jsem začala hrát, když mi bylo 11 let. Před tím jsem závodně plavala, ale nešlo skloubit oboje, takže jsem se musela rozhodnout a jelikož celá moje rodina hrávala volejbal, měla jsem hned jasno, jakou cestou chci jít.

Pocházíš z Orlové, jak jsi se dostala do Králova Pole?

Do KP jsem se dostala díky panu trenérovi Eriku Nezhodovi, který si mě všimnul na turnaji KCM v Jablonci nad Nisou. Začínala jsem tu ve starších žákyních a přes družstva U-17 a U-19 jsem se propracovala až do A-týmu.

Co všechno máš s mládeží na svém kontě?

Mezi mé první mládežnické úspěchy patří 3. místo na MČR mladších žákyň s mým mateřským týmem Slezan Orlová. Další úspěchy už pak byly v KáPéčku, první místo v Českém poháru starších žákyň, 2. a 3. místo v extralize kadetek a první místa v extralize juniorek.

V roce 2019 jsi byla vyhlášena nejlepší hráčkou družstva U-19, určitě Tě to potěšilo?

Potěšilo mě to velmi. Byla to herně velmi náročná sezóna. Hrály jsme extraligu juniorek a do toho 1. ligu žen, během této sezóny jsme se podporovaly s Katy Kuníkovou, a obě nás to vedlo k zdokonalení naší hry.

Na který svůj dosavadní úspěch vzpomínáš nejradši?

Nejraději vzpomínám na juniorský titul z roku 2019. Ale jeden z nezapomenutelných zážitků také bylo MS středních škol, které se hrálo v Brně, a kde jsme skončily páté. Skvělá atmosféra, a ne jenom volejbalové zážitky.

Kdy jsi poprvé dostala nabídku hrát v A-týmu žen?

První trénink jsem s A-týmem absolvovala na konci sezóny 2018/2019, kdy Áčko trénoval Tomáš Samsely. Bylo mi 18 let.

Co všechno jsi s A-týmem už absolvovala? Loňskou sezónu bohužel poznamenalo Tvoje nečekané zranění…

S A-týmem jsem absolvovala dvě letní přípravy a pak jsem se v září na přípravném turnaji zranila. Bylo to zranění kolene, měla jsem utržený boční vaz, přední zkřížený vaz a meniskus. Vypadla jsem proto bohužel z celé loňské sezóny, a i v této se zatím do toho dostávám, ale věřím, že už to bude jen lepší.

Minulý týden jsi oslavila kulaté narozeniny, který dárek Tě nejvíc potěšil?

Nejvíce mě potěšila kytice dvaceti růží od maminky. A dort z věcí, které mám ráda, který pro mě udělaly mé kamarádky.

Máš nějaký oblíbený koníček mimo volejbal?

Pocházím ze sportovně založené rodiny, tudíž jsem od mala vedená ke sportu. Ráda lyžuju, jezdím na kole, na inline bruslích. Ale taky jsou tady dny, kdy ráda relaxuju, zajdu si do sauny, čtu si, anebo koukám na filmy.

Kromě volejbalu také studuješ?

Ano, momentálně studuji management obchodu a služeb, ale chtěla bych školu změnit. Mým cílem je se dostat na obor fyzioterapeuta.

Máš nějaký volejbalový vzor?

Žádný konkrétní vzor nemám. Inspiraci čerpám od svých spoluhráček.

Jak probíhá současná příprava A-týmu? V sobotu se střetnete s Olympem, což určitě nebude jednoduchý zápas.

Příprava je velmi pečlivá, zaměřujeme se na vše, nejvíce se však věnujeme obraně a servisu. Olymp patří mezi jedny z favoritů na medaili, takže to bude určitě těžký zápas. Má plno zkušených hráček, ale jako mladý tým se už těšíme na konfrontaci s nimi.

 

Barbora Mertová


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT