7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno bylo na Olymp krátké, napravit to může už zítra

kp olymp f 23012021 3 1

 

Volejbalistky Králova Pole v sobotu doma nastoupily proti Olympu Praha, se kterým před čtrnácti dny svedly na jeho palubovce dlouhou pětisetovou bitvu. Tým Stanislava Mitáče však tentokrát žádné zaváhání nepřipustil a v prvních dvou setech měl hru v hale na Vodově jednoznačně pod svou kontrolou. KP Brno sice v úvodu třetí sady začalo svým soupeřkám více šlapat na paty, Olymp ale udržel koncentraci a zvítězil bez ztráty setu. Oba týmy se znovu střetnou už zítra, kdy je čeká boj o postup do Final Four Českého poháru. „Dnes byl Olymp prostě lepší než my. Lépe začal a úplně nás přejel. My jsme na to bohužel nezvládly zareagovat. Doufám, že zítra to bude lepší a soupeřkám to vrátíme,“ řekla po zápase kapitánka Hana Judlová.

 

S výkonem nebyl vůbec spokojený ani hlavní kouč Matúš Kalný: „Asi nám dnes chybělo větší odhodlání, možná za to mohla únava, těžko už teď říct. Soupeř byl od začátku jasně lepší, dobře podával, bránil a my jsme se nedokázali dostat do zápasu. V koncovce druhého setu byl náznak zlepšení z naší strany, i na začátku třetí sady, ale pak nám Olymp znovu utekl. Musíme se z toho poučit a zítra to napravit.“

První set byl vyrovnaný jenom v úvodu, pak se vydařila šestibodová série hostujícím hráčkám a bylo z toho jejich vedení 3:9. Domácí volejbalistky se sice snažily na soupeřky dotáhnout, na víc jak čtyřbodový rozdíl to ale nestačilo (10:14). Olymp svůj náskok naopak navyšoval a do koncovky vstupoval za stavu 12:20. O vítězi setu pak už nebylo pochyb (15:25).

Ve stejném rytmu pokračoval tým Stanislava Mitáče i v druhé sadě a KP Brno rychle znovu ztrácelo na soupeřky už šest bodů (3:9). Scénář z předchozího dějství byl pak prakticky totožný, Olymp nepolevil, dál upevňoval svoje vedení a v závěru setu těžil opět z vysokého vedení 11:20. Následovaly dva přesné útoky Karin Šunderlíkové a dvě chyby na straně hostujících a skóre vypadalo pro domácí o něco lépe (15:20). Ač KP Brno hodně zpřesnilo hru, Olymp si vítězství v setu vzít nenechal (19:25).

Koncovka druhé sady ale Královopolanky povzbudila, a třetí set tak v úvodu vyzníval pro ně (5:2, 9:6). Olymp poté srovnal na 9:9 a Matúš Kalný bral time out. Ten však domácím nepomohl, hostující naopak přitvrdily v útoku i na servisu a rázem to bylo 10:14. Olymp si náskok držel (15:19) a bez problémů si pak už dokráčel pro vítězné tři body (18:25).

 

KP Brno – Olymp Praha 0:3 (15:25, 19:25, 18:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT