7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

featured

Novou tváří KP je bulharská smečařka Selin Salim

Nina1

 

Královopolský dres oblékne v sezóně 2024/25 ještě jedna zahraniční hráčka, kterou je 21letá smečařka Selin Salim z Bulharska. K týmu se připojí na konci července. Do Kápéčka ale z rodné země nemíří, poslední dvě sezóny odehrála ve Francii. „V České republice jsem ještě nikdy nebyla. Jsem moc zvědavá, jaké to zde bude. Už se nemůžu dočkat, až se k týmu připojím," vzkazuje z Bulharska Selin.

 

Číst dál...

Další posilou ze Slovenska je Nina Dreisigová

Nina1

 

Do Králova Pole míří další posila ze Slovenska. Nina Dreisigová přichází do Brna, stejně jako Tamara Hrušecká, z klubu VKP Bratislava. Na svém kontě už má tato 17letá univerzálka stříbro a bronz ze slovenské extraligy a zlato ze Slovenského poháru. Loni se navíc připojila i k národnímu týmu žen, s nímž odehrála Golden European League. „Do KP se moc těším. Navíc se znám s Tami, takže to pro mě nebude úplný krok do neznáma," říká před svým příchodem NIna.

Číst dál...

Z Plzně přestupují do KP Aneta Valentová a Markéta Beranová

Beranová Valentová

 

Novými tvářemi králopolského A-týmu jsou také Markéta Beranová a Aneta Valentová. Doposud hrály volejbal v Plzni, v uplynulé sezóně už ale absolovaly s KáPéčkem několik tréninkových kempů a na nabídku na přestup do Brna, kterou nakonec dostaly, rády kývly. „Během sezóny jsme se seznámily s prostředím a fungováním klubu, a přestup jsme si tak mohly rozmyslet v klidu, bez časového tlaku. Hrát za KP je pro nás velká výzva a posun o krok dál," shodují se nové královopolské blokařky.

Číst dál...

Tereza Hrušecká míří do Belgie, do KP naopak její sestra Tamara

Hrušecká

 

KáPéčko pro ni není žádnou neznámou – v uplynulých třech letech totiž o tomto klubu byla v její rodině řeč velmi často. Ač sama v té době hrála extraligu na Slovensku, výkony sestry Terezy se svými rodiči vždy pečlivě sledovala. A zatímco Terka teď klub opouští a v příští sezóně bude působit v Belgii, Tamara Hrušecká se naopak stává novou brněnskou posilou. „Teri je moc ráda, že budu hrát zrovna tady. KáPéčko si nemůže vynachválit,“ usmívá se tato 18letá smečařka.

Číst dál...

Čtyřlístek KP Forever

KP rozlučka velké 19042024 65

 

Jednu sezónu i devět společných let. Katarína Körmendyová, Tereza Hrušecká, Denisa Pavlíková a Kateřina Kuníková strávily v KáPéčku sice různě dlouhou dobu, pojí je ale jedno společné - smutné loučení s klubem, ve kterém se cítily jako doma. Až na Katarínu navíc loni vyšplhaly v extralize i Českém poháru na samotný vrchol. Během svého působení v Brně okusily vše, nejenom to, jak chutná sláva, ale i hořkost porážek. V sezóně 2024/25 však už budou všechny čtyři oblékat jiný klubový dres. Kam míří a jak budou na KP vzpomínat? (Na fotografii je s nimi ještě Simona Jelínková.) 

Číst dál...


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT