7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Final Four Českého poháru už tento víkend v Brně

FF

Brno bude znovu hostit závěrečný turnaj Českého poháru ve volejbalu žen, o pohárovou trofej se poperou čtyři nejlepší extraligové týmy už tento víkend v hale na Vodově. Mezi účastníky Final Four se letos kromě Olomouce, Olympu Praha a Prostějova, probojoval nově také Liberec. Hlavním pořadatelem turnaje je stejně jako v předchozích dvou letech volejbalový klub KP Brno. „Jsme moc rádi, že pořadatelství bylo opět přiděleno nám. Věříme, že si všechna zúčastněná družstva i diváci, kteří na Vodovu dorazí, Final Four Českého poháru co nejvíce užijí,“ uvedl prezident KP Brno Richard Wiesner. 

 

Turnaj odstartuje v sobotu 8. února v 15:30 semifinálovým utkáním mezi Olomoucí a Libercem. Ve druhém semifinále nastoupí proti sobě od 18:00 Prostějov a Olymp Praha. Vítězové se o pohár poperou v nedělním finále, které začne na Vodově v 18:15 hodin. Hrát se bude v neděli také o třetí místo, a to od 15:00 hodin. „Jsme potěšeni, že i v letošním roce se atraktivní závěrečný turnaj Českého poháru ve volejbalu žen opět představí v Brně. Pořadatel VK KP Brno je pro nás opakovaně zárukou kvalitní organizace a hladkého průběhu celé akce. A i diváci si bezpochyby najdou cestu do haly na Vodově a dorazí v hojném počtu sledovat ten nejlepší ženský volejbal,“ řekl předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta.

V loňském roce se ze zisku Českého poháru radovala Olomouc, která ve finále porazila Prostějov. Olomoucký tým bude letos ve Final Four bojovat pod taktovkou nového kouče Petra Zapletala: „Minulý rok jsme Český pohár vyhráli, takže ho teď budeme obhajovat. Neskrývám, že máme nejvyšší ambice. Je to koneckonců jeden z našich cílů, který jsme si s týmem vytyčili před sezónou,“ uvedl olomoucký trenér. Prvenství v Českém poháru by si ale rád zopakoval i Prostějov, který vítěznou trofej z této soutěže zvedl nad hlavu před dvěma lety. „My vstupujeme do každého utkání s tím, že ho chceme vyhrát. To znamená, že chceme o víkendu v Králově Poli zvítězit ve dvou zápasech,“ avizoval kouč Prostějova L´ubomír Petráš.

Olymp Praha se do závěrečného turnaje v Českém poháru probojoval už v loňském roce a opětovné účasti si cení i letos. „Jsme moc rádi, že si Final Four znovu zahrajeme. Byl to jeden z našich cílů této soutěžní sezóny. Určitě bychom chtěli získat jednu z medailí,“ uvedl hlavní trenér Olympu Praha Stanislav Mitáč. Svou premiéru ve Final Four si odbude Liberec. „V naší velmi krátké historii ženské části Dukly Liberec je to pro nás první Final Four. Tím pádem velký úspěch je pro nás už postup do tohoto závěrečného turnaje, ale cíle Dukly jsou vždy ty nejvyšší. To znamená, že budeme bojovat, a prát se o vítězství,“ dodal liberecký kouč Libor Gálík.

Vstupenky na Final Four Českého poháru se prodávají od pondělí 3. února v kanceláři volejbalového klubu KP Brno na Vodově a stojí na jednotlivé hrací dny 100,- Kč. K dispozici budou také na místě. Zakoupit je možné za 150,- Kč i vstupné na celý víkend. Děti a mládež do 16 let mají vstupné zdarma. 

 

Program Final Four Českého poháru:

8.2.      15:30   Olomouc-Liberec         

            18:00   Olymp-Prostějov

9.2.      15:00   o 3. místo                    

            18:15   finále 


Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT