7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Miroslav Čada: "Cílem pro letošní sezónu je bronzová medaile!"

 Brněnské volejbalistky vstupují do nové sezóny. Dnes odehrají své první extraligové utkání na hřišti nováčka z pražských Střešovic. Před utkáním poskytnul rozhovor hlavní trenér KP Brno Miroslav Čada. Uvintř článku se zmiňuje o nedávném Mistrovství Evropy i o plánech KP Brno do nové sezóny.

 

 

Mistrovství Evropy 

1)    Jak hodnotíš vystoupení slovenského národního družstva na nedávném Mistrovství Evropy (Miroslav Čada byl trenérem slovenské reprezentace - pozn. redakce)?
"Při těžkém vylosování, kdy jsme do skupiny dostali Srbky, Holanďanky a domácí Belgičanky, jsme jedním vítězstvím dokázali být rovnocennými soupeřkami. Srbky jsme překvapili rychlou hrou. Zbývající dvě utkání náš již soupeřky přečetly a byly lepší."

2)    První zápas se Srbskem byl hodně úspěšný, v čem pak nastal zlom při hladkých porážkách s Belgií a Nizozemskem?
"Velký rozdíl mezi našim družstvem a Belgií s Holandskem byla především hra na síti. Obě družstva velice dobře blokovala, na rozdíl od nás, kdy nám chyběla technika i centimetry. Zmíněná herní činnost byla naší největší slabinou."

3)    Jak jsi celkově spokojen s konečným výsledkem? Je to úspěch, reálný výsledek nebo zklamání?
"Vítězství se Srbskem je každopádně pro nás velkým úspěchem a jen horší podíl setů nás připravil o postup. Pro slovenskou reprezentaci je to asi výkonnostní strop."

4)    V čem se liší evropská špička od našeho pojetí volejbalu? Je to jen kvalitami hráčů nebo je patrný i odlišný styl volejbalu?
"Ženský evropský volejbal se po vzoru mužů velice zrychluje jak v útoku, tak i na bloku. Hráčky jsou stále vyšší, rozhoduje především hra na síti. Herní styl nejlepších družstev je podobný, o výsledku rozhoduje především výkon smečařek."

5)    V čem slovenské družstvo vynikalo a v čem naopak zaostávalo?
"Slovenská reprezentace hrála ze všech družstev nejrychleji v útoku po přihrávce i po obraně, čímž se nám podařilo překvapit družstvo Srbska. Naopak slabinou bylo blokování i přihrávka, kdy jsme se dostávali často pod tlak soupeřek."

Česká extraliga

1)    Po loňské sezóně se brněnské družstvo výrazně obměnilo, jak zatím hodnotíš jeho nové složení?
"Po odchodu zkušených hráček se družstvo „ přebudovává“ a bude dvě sezony trvat, než se vrátíme na vybudované pozice. Určitě ještě využijeme další mladé z naší „ líhně“."

2)    Co ti napověděly přípravné zápasy, jaké jsou ambice tohoto omlazeného družstva?
"Dosavadní zápasy nám ukázaly, že ještě nejsme sehraní především v útoku. V letošní sezoně si dáváme za cíl bronzovou medaili."

3)    Na co je třeba zaměřit se ještě před startem nového extraligového ročníku?
"V tréninku se ještě musíme zaměřit na lepší obranu na síti a zrychlení hry v útoku."

4)    Myslíš, že kádr je uzavřený, nebo se budeš v průběhu sezóny snažit najít další posily do kádru?
"Během první poloviny sezony se určitě posílíme o jednu hráčku, která působí v zahraničí."

5)   V přípravných zápasech se v Brně představil i Prostějov, pravděpodobně jeden z favoritů soutěže. Jak hodnotíš jejich hru a jaké mají šance v extralize? Případně kdo další bude patřit k favoritům letošní extraligy?
"Hráčky Prostějova se opírají o hru tří hráček ze Slovenska. Tým bude patřit k největším favoritům soutěže, spolu s Olympem Praha."

 Děkujeme za rozhovor


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT