7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Turecký deníček - den první

Speciálně pouze pro čtenáře našeho webu, vám přinášíme exkluzivní reportážní seriál přímo z "místa činu". Kde se budete moci přesvědčit, že náš fotografický mág Ondra Driml nekouzlí pouze výtečné fotografie, ale neméně dobře je dokáže doprovodit poutavým komentářem. Ale nenechme se již zdržovat a spěchejme do země pohádek tisíce a jedné noci, z nichž snad jedna právě začíná....

 

Istanbul a sněhová kalamita…

…když mi manželka ráno v 6 hodin volala do auta při cestě na letiště do Vídně, nevěřil jsem vlastním uším. Černá kronika TV Nova hlásila totální kolaps v Istanbulu, totální zastavení běžného chodu 15-ti milionové metropole Turecka, absolutní ochromení dopravy a nárůsty zpoždění leteckých linek směřujících do i ven z Istanbulu. Takže první myšlenky byly: „to zas bude cesta“.

Obavy potvrzovala i cesta do Vídně, sněžení a neposolená dálnice. Naštěstí rakouská údržba silnic a dálnic je někde jinde, takže na rakouské straně již bylo vše jinak. Vše by tak proběhlo naprosto v klidu, nebýt jednoho velmi agilního pracovníka odtahové služby. To je ale skoro na jiný článek, do jiného periodika a jiné rubriky. Jinak bych řekl běžný odlet z Vídeňského letiště s 45-ti minutovým zpožděním.

Istanbul nás přivítal sice chladným, ale slunečným počasím. Zbytky kalamity nasvědčovaly už jen zbytečky sněhu. Nabízela se automaticky myšlenky na text Nohavicovy písničky Ladovská zima: „…na Můstku 3 a u Muzea 4…“ Bylo to velmi příjemné vidět téměř po měsíci zase slunce, když během posledního měsíce v Brně svítilo jen několik hodin. Po nezbytných procedurách pasové kontroly zbylo už jen nasednout do přistaveného autobusu a mohli jsme plně vnímat ruch turecké metropole, sledovat nenapodobitelný mumraj, shon, troubení… dá se říct mírný organizovaný chaos.

Vše na sebe navazovalo velmi dobře, po ubytování a lehkém pozdním obědě jsme se na večer přesunuly do volejbalové haly, kde své zápasy hraje Galatasaray a Fenerbahce Istanbul. Hala má velmi příjemnou velikost, kapacita někde k 1800 diváků, hlediště obepíná volejbalovou arénu ze tří stran. No je mi jasné, pokud jsou místní diváci tak horkokrevní a dokáží vytvořit opravdu pekelnou atmosféru, tak žádnému hostujícímu družstvu se zde nemůže hrát dobře. To uvidíme ve středu večer, kolik přijde lidí a jaká bude atmosféra. Jsme také velmi zvědaví na výkon našich děvčat. Favoritem zápasu určitě nejsme, ale rozhodně chceme bojovat o vítězství a vytvoření si co nejlepší pozice do domácí odvety.

Podobným způsobem, jak pro vás přenášíme na internetu zápasy z domácí haly v Králově poli, i z tento zápas máte možnost sledovat on-line na www.galatasaray.com, kde ho pro vás vysílá přes internet klubová televize Galatasaray TV. Zápas začíná v 18:30 našeho času.


Autor: Ondřej Driml 



foto: Radim Vlček & Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT