7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Bojujeme s Oděsou o postup

Vinci
Po minulém týdnu plném pohárových i extraligových tie-breaků čeká naše děvčata další výzva. A to doslova. Ve druhém osmifinálovém duelu evropského Vyzývacího poháru se ve čtvrtek znovu po týdnu potkáme s ukrajinským Chimikem Južny.
Tým z předměstí černomořské Oděsy jsme v úvodním duelu přetlačili po napínavém dramatu až v pátém setu. Hned dva dny na to jsme vybojovali těsnou a cennou extraligovou výhru 3:2 na palubovce pražské Slavie v prvním kole první nadstavbové skupiny.
 
Po dvou náročných bitvách se náš tým soustředí na čtvrteční utkání v Oděse. „Nejdůležitější je naše nasazení a chuť do volejbalu. V prvním utkání jsme vydřely spoustu dlouhých výměn, což může rozhodnout i ve druhém případě,“ povídala naše smečařka Marie Toufarová, která se významně podílela povedeným výkonem na první domácí výhře.
 
Devatenáctiletá talentovaná hráčka si vysloužila velkou pochvalu i od kouče Ondry Marka. Při ukrajinské absenci Terezy Tobiášové, které první utkání s Chimikem také náramně vyšlo, možná dostane levoruká Toufarová na hřišti ještě větší prostor. „Moje levá ruka je pro soupeře složitější, i když na smeči, kde teď hraji nejčastěji, si zatím ještě nejsem na sto procent jistá,“ povídala volejbalistka, která se specializuje spíš na post na diagonále.
 
V případě brněnského postupu do čtvrtfinále Challenge Cupu by na nás číhal nejspíš silný Lokomotiv Baku. „Byl by to pro nás volejbalový bonbonek, ale to je ještě hodně daleko,“ tlumil předčasnou postupovou euforii prezident VK KP Brno Richard Wiesner.
 
Utkání s Chimikem Južny startuje na Ukrajině v šest hodin večer.

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT