7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Víkendová extraliga kadetek a juniorek: Brňanky bez ztráty setu

 Zatímco ženská extraliga měla o uplynulém víkendu reprezentační pauzu, dorostenecké soutěže pokračovaly dalšími koly. Poprvé v sezóně se cesty extraligových juniorek a kadetek rozdělily. Juniorky zamířily do Nového Jičína, zatímco na kadetky čekala cesta do Prahy. Obě družstva však shodně ani jednou nezaváhala a neztratila jediný set. Rezervní ligová družstva juniorek a kadetek odehrála svá utkání v Lanškrouně, kde kadetky dvakrát dokázaly vyhrát, zatímco juniorky nebyly úspěšné ani jednou. 

 

9. kolo a 10. kolo extraligy juniorek

TJ Nový Jičín - KP Brno 0:3 (-24,-14,-16) a 0:3 (-16,-14,-16) 

Ve dvou zápasech 9. a 10. kola extraligy juniorek Brňanky čekal soupeř ze dna tabulky, který navíc doposud nevyhrál jediný zápas. Očekával se hladký průběh, ve kterém by si mladé Královopolanky měly udržet dosavadní neporazitelnost. Ukázalo se, že rozdíl mezi družstvy odpovídá tabulkovému postavení. V prvním utkání Brňanky předvedly poměrně chladný výkon, který přesto stačil na to, aby své soupeřky hladce přehrály. Druhý zápas byl již z brněnské strany kvalitnější a taktéž skončil nejvyšším možným rozdílem. Na nahrávce tentokrát v brněnském dresu nastoupila Nikola Čapková a především v druhém utkání se jí docela dařilo. Dobrý výkon předvedla taktéž blokařka Kristýna Buchtová, s nezvyklým postem univerzálky se snažila vypořádat Anička Širůčková. Juniorky KP Brno se tentokrát na vítězství příliš nenadřely, v tabulce zůstávají bez porážky první a v příštím kole se na domácí půdě střetnou s Frýdkem-Místkem.

Aleš Novák, trenér KP Brno: "V obou utkáních jsme byli výrazně lepší. Přesto první utkání z naší strany nebylo příliš povedené, hráli jsme bez pozornosti, nasazení a motivace. Druhé utkání již bylo z naší strany lepší. Holky se snažily vyzkoušet si věci pilované na tréninku a tuto snahu dokázaly přenést i na hřiště. Tímto se na utkání dalo alespoň lépe koukat. Celkem vzato nás Jičín příliš neprověřil, hráli jsme, co jsme potřebovali, ale těžší soupeři teprve přijdou."
 
9. a 10. kolo extraligy kadetek

SK Španielka Řepy - KP Brno 0:3 (-11,-14,-16) a 0:3 (-15,-19,-17)
Sestava Brna:
1. zápas: Vincourová, Musilová, Fialová, Marešová, Otrubová, Tesařová, libero Meluzínová
2. zápas: Uhlířová, Musilová, Štrychová, Marešová, Otrubová, Kroupová, libero Meluzínová

Kadetky ke svému nedělnímu extraligovému utkání odcestovaly do Prahy, kde změřily síly s družstvem Španielka Řepy. Pohled na tabulku favorizoval Brňanky a ty tuto úlohu beze zbytku splnily. Do prvního utkání hostující hráčky vlétly jako uragán a v prvním setu domácím dovolily uhrát pouze jedenáct bodů. V dalším průběhu utkání Královpolanky zvolnily tempo, přesto po hodině bylo jasno o jejich vítězství. Ve druhém utkání dostaly příležitost předvést se i hráčky z lavičky. Ty svoji možnost ukázat se beze zbytku využily a rovněž zvítězily 3:0. Největší rozdíl ve hře soupeřů v obou zápasech byl v razanci útoku a kvalitním servisu.

Ohlasy k utkání:

Andrea Meluzínová, KP Brno: "Do zápasu proti Španielce jsme si celkem věřily a myslím, že dosavadní výsledky napovídaly tomu, že jsme do zápasu vstupovaly jako favoritky. Přesto jsme se trošku obávaly podcenění soupeře. Úkol vyhrát jsme splnily, i když díky naší nepozornosti jsme občas nechaly soupeře rozehrát. Oproti předchozím zápasům se nám zlepšil servis, i když na přihrávce máme pořád na čem pracovat. Přestože se soupeř snažil hrát rychlejší hru, pořád jsme tempo zápasu udávaly my. V každém se vystřídala jiná sestava a i s výměnou zhruba poloviny týmu se nám podařilo s přehledem vyhrát ,i když ne vždy zcela podle našich představ."

Markéta Štrychová, KP Brno: "Myslím si, že jsme zaslouženě vyhrály. Soupeř byl herně na tom hůř než my, ale někdy zbytečnými chybami jsme ho nechaly rozehrát. Naštěstí jsme pořád tlačily až k vítězství. Měly jsme dobrou obranu na síti, ale v poli to musíme ještě zlepšit. Hodně se nám zlepšil servis. V obou zápasech se změnila sestava a obě dvě sestavy splnily cíl vyhrát. Doufám, že stejný výsledek uhrajeme i příští týden."

Věroslava Marešová, KP Brno: "Dnešní zápasy uběhly rychle, soupeře jsme porazily dvakrát 3:0. V obou utkáních, nevím čím to bylo, ale hrály jsme s ne moc velkou chutí. Nedokázaly jsme se pořádně vyburcovat a když už se to povedlo, tak to netrvalo moc dlouho a zase to přešlo. Sice byl místy horší příjem, ale vítězství to nezabránilo. Skvěle podávala Alena Otrubová. Celkem hodně jsme útočily středem (Cléérynka a Otroubek) ...díky skvělým schopnostem nahrávačky Vinci. Díky některým zákrokům Terezky v poli. Díky pohotovosti našeho libera Meldy. Díky některým uzemňovacím smečům Franty. Díky rychlému zapojení do hry Verunky. Díky našemu kolektivu jsme dokázaly vyhrát, i když to nebylo nejlehčí."

Zdeněk Janoušek, trenér KP Brno: "Dnešními vítězstvími, jsme udělali důležitý krok k postupu do první šestky a završily tak první  polovinu základní skupiny v poměru sedmi vítězství ku třem porážkám. To jsme z deseti utkání osm  odehráli venku. Samotná dnešní utkání nebyla tak jednoduchá, jak by napovídaly výsledky. V určitých pasážích jsme vlastní laxností dali soupeři možnost ke zvratu, naštěstí jsme to hned v zárodku utnuli. V obou utkáních jsme se mohli spolehnout na servis, kterým jsme eliminovali rychlou hru domácích. Ve druhém utkání dostaly možnost hrát holky z lavičky a celkem ji využili."

 
7. a 8. kolo 1. ligy juniorek

Lanškroun - KP Brno 'B' 3:1 (13,-17,16,16) a 3:0 (26,9,21)

Brněnské juniorky, které byly dosud v soutěži neporaženy, odjížděly k prvoligovému utkání na hřiště Lanškrouna. Jejich sopeřky se tentokrát ukázaly silnější a připravily Brňankám první porážky v letošní sezóny. Vyjma druhého setu v prvním zápase nedokázaly Královopolanky najít na hru domácích žádnou protizbraň a vcelku po zásluze odjely dvakrát poraženy. Své neúspěšné vystoupení mohou vylepšit v příštím domácím zápase s Opavou.

Eva Adamová, trenérka KP Brno 'B': " Vzdorovat jsme dokázaly pouze ve druhém setu prvního zápasu a v prvním setu druhého zápasu, kdy se nám dařilo podání a soupeře jsme odtlačily od sítě. Jejich útok středem jsme nedokázaly bránit."

9. a 10. kolo 1. ligy kadetek

Lanškroun - KP Brno 'B' 1:3 (-14,21,-14,-12) a 0:3 (-15,-8,-17)

Poprvé se tato rubrika věnuje i zápasům prvoligových kadetek. Mladé družstvo loňských žákyň se v letošní sezóně snaží bojovat o své první úspěchy mezi kadetkami. V dosavadních zápasech měly brněnské kadetky na svém kontě jediné vítězství a zápasy s Lanškrounem, který doposud nevyhrál, měly být měřítkem, nakolik obtížné budou boje o záchranu. Brňanky byly v zápasech posíleny o zlínskou nahrávačku Kláru Mackovou a na jejich hře to bylo znát. Po kvalitním výkonu zvítězily 3:0 a 3:1 a v tabulce se posunuly o patro výš. Na svůj úspěch mohou navázat v příštím kole s Českou Třebovou.

Karel Hoblík, trenér KP Brno 'B': "Oba zápasy se vydařily, hráli jsme je bez chyb a dařil se servis. V druhém zápase se přidala i zlepšená hra v poli."

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT