7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brněnská družstva v dorosteneckých soutěžích opět úspěšná

 Zatímco ženská extraliga měla o víkendu pauzu, dorostenecké soutěže nezahálely a odehrály svá další kola. Je potěšitelné, že i tentokrát zápasy probělhy ve znamení úspěchu brněnských družstev. Extraligové juniorky i kadetky s Frýdkem-Místkem ani jednou nezaváhaly, prvoligové juniorky víkend odehrály s vyrovnanou bilancí, ligové kadetky dvakrát zvítězily.

 

Extraliga juniorek 11. a 12. kolo

KP Brno - Sokol Frýdek Místek 3:0 (20,24,18) a 3:0 (23,23,16)

Zatímco Brňanky měly již před odvetami první části soutěže zajištěn postup do finálové šestky nejlepších, Sokolky z Frýdku o ni teprve bojují. Jejich cílem bylo v Brně uhrát alespoň jedno vítězství, byť hrály bez stabilní nahrávačky a klasického libera. V prvním zápase před zraky reprezentačního trenéra Vorálka podaly Brňanky solidní výkon a na hřišti dominovaly. O něco méně se jim dařilo v druhém utkání, když především první dva sety byly velmi vyrovnané. Přesto i v tomto utkání mladé Královopolanky zvítězily hladce 3:0. V následujícím kole zajíždějí do Ostravy, která si zatímdrží třetí místo v tabulce skupiny.

Aleš Novák, trenér KP Brno: "V prvním utkání jsem byl vcelku spokojen. Druhé utkání mi přidělalo vrásky na čele, a to především výkon smečařek, na kterých naše hra stojí. Pochválil bych hru Šárky Melichárkové na liberu a střídající Nikolu Čapkovou za uklidnění nahrávky, což vedlo ke zvratu v druhém setu. Frýdek nebyl slabým soupeřem, hlavně jejich nová nahrávačka Dana Pavelková podala kvalitní výkon."

Tereza Fajksová, KP Brno: "Zápas proti Frýdku Místku byl nebezpečně vyrovnaný. Již od prvního setu jsme věděly, že to nebude tak jednoduché, jak jsme si myslely...Jejich hlavní zbraní byly útočnice,které nám svými útočnými kombinacemi dělaly menší problémy. Stav 3:0 byl v prvním zápase dostačující a dobrá nálada byla na místě...Ve druhém zápase téhož dne se nedařilo našim smečařkám složit balon,avšak díky přesné přihrávce, dobrému servisu a výběru v poli se nám po dlouhém a vyčerpávajicím zápase podařilo konečně vyhrát."

 

Extraliga kadetek 11. a 12. kolo

KP Brno - Sokol Frýdek Místek 3:0 (17,18,13) a 3:0 (14,13,19)

Sestava Brna: Vincourová, Musilová, Fialová, Toufarová, Otrubová, Tesařová, libero Meluzínová
                      Vincourová, Musilová, Fialová, Marešová, Otrubová, Tesařová, libero Meluzínová - Uhlířová, Kroupová


Teprve podruhé v této sezóně se na domácí palubovce představilo družstvo brněnských kadetek. Soupeřem jim byl poslední celek moravské skupiny - Frýdecko-Místecký Sokol. Rozdílné postavení družstev v tabulce bylo patrné hned od začátku utkání. Domácí děvčata hrála pouze to, co musela a i to jim stačilo k bezproblémovému vítězství v prvním setu. V dalších dvou se obraz hry nezměnil, soupeř prakticky nekladl žádný odpor a to znamenalo třetí vítězství v řadě v poměru 3:0. Druhé utkání už nabídlo kvalitnější podívanou. Hosté už tolik nechybovali a přinutili hrát Brňanky s větším nasazením. Konečný verdikt však zněl stejně jako po prvním utkání 3:0 pro domácí, a tak si družstvo Sokola bude muset minimálně 14 dní počkat na premiérový zisk sady v letošní sezóně. Naopak Brňanky mohou potvrdit svou sérii vítězství,  na hřišti vedoucí Ostravy to však budou mít více než těžké. O to více je však může motivovat snaha vrátit Ostravankám dvě hladké porážky na domácím hřišti z úvodu sezóny.

Ohlasy k utkání:

Veronika Uhlířová, KP Brno:  "Dopředu jsme věděly, že jsme lepší a s tím jsme taky hrály. Vítězství bylo pro všechny samozřejmé. Ale hra nebyla hezká podívaná. Z lavičky nebyla na hřišti vidět žádná komunikace a radost z vyhraných balonů. Naopak se objevilo velké množství zkažených servisů a smeče poslané do sítě nebo autu. Naštěstí druhý zápas byl mnohem lepší v herním projevu a i samotná hra se zlepšila. Vítězství bylo povinné, ale mohlo vypadat daleko líp."

Pavla Vincourová, KP Brno: "Nastoupily jsme celkem dobře a celý zápas se vyvíjel podle našich představ. Výkon však moc ne. Asi nás nic nemotivovalo na výhru, neboť se soupeřem, který nezískal ještě ani set, se moc dobře nehraje. Hodně jsme kazily servis a dělaly zbytečné chyby v útoku. Druhý zápas se vyvíjel podobně, byť jsme soupeře víc zatlačily. Hrály jsme víc s radostí a chutí, ale zase jsme udělaly neuvěřitelně moc chyb na servisu a v útoku."

Zdeněk Janoušek, trenér KP Brno: "Splnili jsme roli favorita celkem bez problémů i když s předvedou hrou nemůžeme být spokojeni, zejména v prvním utkání."

 

1. liga juniorek 9. a 10. kolo

KP Brno 'B' - Slezan Opava 3:1 (-19,16,29,22) a 2:3 (20,24,-20,-19,-10)

Prvoligové juniorky hostily v tabulce níže postavenou Opavu. Oba zápasy však nabídly velmi vyrovnanou podívanou. V prvním utkání byl klíčovým momentem třetí set, který domácí hráčky uhrály ve vypjaté koncovce 31:29. V druhém utkání se Brňankám vydařil vstup do zápasu, když vedly 2:0. Poté však došlo k obratu, všechny tři zbývající sety patřily opavským hráčkám. V následujícím kole pojedou brněnské juniorky do Uherského Hradiště, kterému jen o skóre patří třetí místo v tabulce právě před Brnem.

Eva Adamová, trenérka KP Brno 'B':  "První set bych nazvala rozkoukávacím, druhý jsme vyhráli po dramatické koncovce, další dva poměrně s přehledem.  V tomto duchu se pokračovalo první dva sety druhého zápasu. Ve zbytku utkání se zřejmě projevila únava hráček po zranění a s tím i pokles koncentrace a výkonu celého družstva."

 

1. liga kadetek 9. a 10. kolo 

KP Brno 'B' - Sokol Česká Třebová 3:1 (24,-19,18,11) a 3:0 (14,24,19)

Brněnské kadetky, posíleny dvěma vítězstvími v Lanškrouně, se znovu utkaly s celkem z dolních pater tabulky. Proti České Třebové nastoupily v nejsilnější sestavě, navíc posílené o "farmářku" Kláru Mackovou ze Zlína a Janu Vaňkovou z 'B' družstva juniorek. Brňanky podaly kvalitní výkon bez výrazných chyb. Dařil se servis, zejména Cabanové a Mackové, které z této činnosti nejvíce bodovaly. Na síti byla výraznou osobností Kamila Součková. Na sérii čtyř vítězství v řadě mohou Královopolanky navázat taktéž v Uherském Hradišti, kterému momentálně patří až sedmá příčka v tabulce skupiny.

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT