7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brňanky nadále vévodí juniorské extralize bez porážky

 V dnešním článku se opět vracíme k úspěchům brněnských dorosteneckých družstev. Extraligové juniorky v letošní sezóně dosud neokusily hořkost porážky a suverénně vládnou tabulkám. V článku mj. naleznete komentáře k posledním dvěma extraligovým kolům.

 

Juniorky KP Brno nejprve úspěšně zakončily moravskou extraligovou soutěž. Po sérii 20 zápasů bez porážky skupinu vyhrály a spolu s Přerovem a Ostravou postoupily do první šestky extraligy juniorek. Z české skupiny tato družstva doplnily Olymp Praha, Slavia Plzeň a TU Liberec. V rámci první skupiny čeká Brňanky 12 zápasů (neboli 6 dvojkol), ve kterých se utkají se všemi českými soupeři na své i hostující palubovce.

V prvním kole dovezly mladé Brňanky těsná vítězství z Plzně. Obě utkání se rozhodovala až v pátých setech, ve kterých brněnské družstvo prokázalo pevnější nervy a více klidu v koncovkách. Následující utkání už hodnotí brněnská hráčka Tereza Fajksová.

1. a 2. kolo
Plzeň - SG Brno 2:3 (22,-17,22,-22,-10) a 2:3 (17,-22,18,-12,-13)

3. a 4. kolo
SG Brno - Olymp Praha 3:0 (21,21,12) a 3:0 (26,22,15)

Tereza Fajksová, KP Brno: "Rivalita mezi Olympem a družstvem KP je odjakživa..Už den před zápasem jsem byla nervozní z toho, co nás čeká a co na nás vytáhnou za esa. Můžu říct,že vyhra nad Olympem byla podle všech až příliš lehká. Pokud jde o zápas, hrálo se skvěle. Fanoušci, rodiče, sourozenci, kamarádi a všichni ostatní bezchybně povzbuzovali. Hrály jsme velice dobrou hru. Od přihrávky počínaje po smeč konče. Až na pár nevynucených chyb by se dalo říct, že se hrálo bezchybně. Zápas se vydařil všem. Můžeme být se svým výkonem spokojeni."

5. a 6. kolo
TU Liberec - SG Brno 0:3 (-19,-21,-18) a 1:3 (21,-22,-9,-21)

Tereza Fajksová, KP Brno: "První zápas byl velmi jednoduchý. Liberec nebyl v kompletní sestavě, proto jsme je "převálcovaly" hladce 3:0. Na druhý zápas Liberec posílily dvě důležité hráčky z extraligového družstva žen. A hned nám kladly odpor. První set jsme prohrály, ani jsme nevěděly jak. Nešel nám příjem, servis a ani nahrávka nebyla nejideálnější (byla hrozná poznámka trenéra). Ale i se vším co jsme měly (co zbylo p.t.) se druhý set vyhrál. Při třetím a čtvrtém setu bylo na hřišti již jen jedno družstvo a to naše. Vrátila se přihrávka, podání (kromě Stráči ta ho bude hledet ještě v Brně p.t.) a Vitoulek nahrávala jak za nároďák. Vyhrálo se s přehledem 3:1. A my dále pokračujeme ve vítězné sérii, která zatím čítá 26 vítězství v řadě."

Brněnské družstvo tedy nadále v soutěži zůstává bez porážky. Do konce základní části zbývají už jen tři soupeři, přičemž před druhým Olympem mají Brňanky náskok tří vítězství. Hned dnes a v sobotu do Brna k odvetě přijíždí Plzeň, třetí družstvo tabulky. Poté čekají na Královopolanky dva těžké zápasy na Olympu a na závěr odehrají 24. února poslední dva zápasy této části extraligy s družstvem Liberce.

Zbývající program extraligy juniorek

01.02. 15:00    SG Brno - Plzeň
02.02. 10:00    SG Brno - Plzeň

16.02. 15:30    Olymp Praha - SG Brno
17.02  12:00    Olymp Praha - SG Brno

22.02. 17:00    SG Brno - TU Liberec
23.02. 10:00    SG Brno - TU Liberec                  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT