7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Krpolácký SUPERVÍKEND

 Nejen americké volby mají své Super-dny. My máme dokonce SUPERVÍKEND! Málokdy se stane, aby skóre našich družstev po odehrání víkendových mistrovských  utkání bylo neuvěřitelných 20:0 !!! Pro ženy vítězství nad Slávií znamenalo postup do semifinále Extraligy, 2 vítězství na půdě Olympu posunula juniorky o finále Extraligy a 3 vítězství v Ostravě znamenají, že nejlepší kadetky mají letos v Králově Poli !!!

 

Ženy mají svůj článek níže.

Juniorky A se potkaly s největším aspirantem na titul v letošním ročníku Extraligy juniorek s družstvem pražského Olympu. V kádru soupeřek chyběla jediná hráčka,Tereza Vanžurová, která hájila barvy Olympu v ženském čtvrtfinále. Po přesvědčivém výkonu, který nedal soupeři mnoho šancí, mohla naše děvčata odjíždět již v sobotu z Prahy nadmíru spokojená.

Extrallga juniorek semifinále: Olymp Praha - VK KP Brno 1:3, 1:3

Juniorky B, z důvodu kumulace mnoha soutěží, měly za úkol, proti poslednímu družstvu 2.ligy žen VŠB Ostrava, udržet bodový náskok, který v čele této soutěže máme. Po odhodlaném boji se jim to v dramatickém závěru podařilo a druhé utkání hrané děvčaty z juniorského A-týmu už bylo nepoměrně snažší.

2.liga žen: VK KP Brno - VŠB Ostrava 3:2, 3:0

Žákyně A měly na programu poslední kolo Krajského přeboru a i když se soutěž zatím nevyvíjí podle jejich představ, v tomto kole si spravila chuť a po vítězství v turnaji I.skupiny se mohou radovat z posunu na 3.místo celkového pořadí po základí části. Povzbuzena tímto výsledkem, nedala mnoho šancí svým nedělním soupeřkám z Přerova a povolila jim ve 2 utkáních pouhý jeden set, čím se přibžila k záchraně v této soutěži.

KP žákyň: VK KP Brno - Junior Brno 2:0, PSK Přímětice 2:0, Duhovka Břeclav 2:0
1.liga kadetek: VK KP Brno - PVK Přeov B 3:1, 3:0

Žákyně B se rozloučily s jihomoravským krajský přeborem ve velkém stylu. I když už nemohly pomýšlet na postup do finále, touha po důstojném zakončení letošního ročníku je hnala, podpořena kvalitním výkonem, za vítězstvím ve III.skupině a celkovým umístěním na 10.místě. Se stejným odhodláním a zápalem se zhostila svých posledních domácích utkání také v neděli, proti děvčatům z DDM Kuřim.

KP žákyň: VK KP Brno - DDM Vyškov 2:0, Újezd u Brna 2:1, Gym. Šlapanice 2:0
KP kadetek: VK KP Brno - DDM Kuřim 3:1, 3:1

Žákyně M měly také před sebou velký cíl, alespoň v posledním kole postoupit do vyšší skupiny. Přestože se naše nejmenší zástupkyně v této souěži musely utkávat s soupeřkami i o 4 roky staršími, tentokráte zhodnotily celoroční přípravu a nelehký cíl se podařil. Nutno podotoknou, že jim k tomu pomohlo družstvo Sokola Šlapanic, které na turnaj nepřicestovalo.

KP žákyň: VK KP Brno - DDM Brno D 2:0, Sokol Šlapanice 2:0

A TO NEJLEPŠÍ NAKONEC

Kadetky jako první družstvo měly před sebou svůj letošní vrchol. Po velmi těžké čtvrfinálové sérii s Olympem Praha, je čekala v Ostravě tři další nejlepší kadetská družstva. V pátek, podle výsledku pouze ve zdánlivě jednoznačném utkání, musela naše děvčata překonat velmi ambiciózní družstvo Sláve VŠ Plzeň. Ve všech 3 setech rozhodoval rozdíl pouhých 2 bodů, což hovoří za vše. Po snadném sobotním vítězství nad SK Španielkou Řepy, přišel nedělní duel dvou dosud neporažených družstev. V pekle, které vytvořilo takřka 100 diváku z obou táborů osvědčily naše hráčky větší zkušenost a pevnější nervy, přenechaly iniciativu soupeři pouze ve třetím setu, aby v tom následujícím, nenechaly nikoho na pochybách, kdo si pověsí na krk zlaté medaile.

Extraliga kadetek finále: VK KP Brno - Slavia VŠ Plzeň 3:0, Španielka Řepy 3:0, Mittal Ostrava 3:1

VŠEM DRUŽSTVÚM DĚKUJEME ZA JEJICH VÝBORNOU REPREZENTACI KLUBU A KADETKÁM GRATULUJEME K TITULU PŘEBORNIC ČR !!!



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT