7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorský titul míří do Brna

 Brněnské juniorky si připsaly další mistrovský titul ve své kategorii. Desetkrát z posledních dvanácti let zamířily zlaté medaile do Brna, ve většině případů byl hlavním trenérem Aleš Novák. Tentokrát bylo neúspěšným finálovým soupeřem družstvo Ostravy, které si v posledním zápase i celkově na zápasy odneslo porážku 3:0.

 

 

Finále extraligy juniorek - 3. zápas

KP Brno - Mittal Ostrava 3:0 (22,18,18)
Rozhodčí: Petraš, Přibyl. Čas: 74 minut. Diváci: 300
Stav série: 3:0

Sestavy

Brno: Vitoulová, Rozkydálková, Širůčková, Staňková, Melichárková, Svobodníková, libero Grycová - Pospíšilová, Straková
Ostrava: Vacková, Vykydalová L., Grygarová, Jurčíková, Hermannová, Polášková, libero Krotká - Mravcová, Blahutová, Vlodarčíková, Žolnerčíková, Vykydalová P.

Finálová série začala na palubovce Ostravy, kde Brňanky získaly dvě vítězství (3:2 a 3:1). Nyní před sebou měly dva pokusy na domácí palubovce, přičemž k titulu jim chyběl jediný vítězný zápas. Trenér Aleš Novák poslal do zápasu to nejsilnější, co měl v této kategorii k dispozici. Většina hráček za sebou měla zkušenosti z ženské extraligy v dresu juniorské reprezentace, některé z nich už se objevují v sestavě extraligového družstva žen. Brňanky se hned z úvodu ujaly vedení, které vzrostlo až na čtyři body. Ostravanky se před zaplněným hledištěm, v kterém příznivci obou táborů vytvořili atmosféru bouřlivější než na extralize žen, nevzdaly a v závěru setu se jim podařilo ztrátu vymazat. Od stavu 16:19 využily chyb domácích a najednou tu bylo ostravské vedení 20:19. Díky dvěma útokům Šárky Melichárkové se skóre znovu otočilo ve prospěch Brna, ale Ostrava poté esem vyrovnala na 22:22. Po ztrátě přišla na hřiště Petra Pospíšilová a její servis dostal přijímající soupeřky pod tlak. Po horších příjmech se podařilo ostravské pokusy ubránit a Brno získalo první set poměrem 25:22. Druhý set byl vyrovnaný jen do ostravského vedení 7:5. Brňanky pak předvedly úspěšnou šňůru a otočily stav na 11:7. Tento rozdíl se ukázal jak klíčový, v koncovce se ho povedlo ještě navýšit. Hlavním rozdílem byla v těchto chvílích kvalita přihrávky. Ostravské hráčky se hodně trápily s plachtícím servisem Brňanek, jen Svobodníková za zápas zaznamenala pět přímých bodů z podání. Naopak Brňanky v průběhu dalších setů příjem zpřesnily a díky tomu mohly zrychlit útočnou hru. Ve druhém setu dovolily soupeřkám jen 18 bodů. Podobně se vyvíjel i třetí set. Ze stavu 3:3 Brno odskočilo na 6:3, poté ještě na 12:7. Za stavu 16:9 pro domácí bylo o utkání prakticky rozhodnuto a tento bodový rozdíl vydržel až do konce utkání. Brňanky dohrály zápas s přehledem a po úspěchu extraligových kaddetek přidaly druhý extraligový titul pro Brno. Většina hráček z kádru si tím zopakovala loňský úspěch ze stejné soutěže, navíc toto družstvo úspěšně procházelo druhou ligou žen a v baráži bude bojovat o postup do druhé nejvyšší soutěže.

foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT