7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Příprava na novou sezónu v plném proudu

Již od začátku srpna se pilně připravuje většina družstev na novou nadcházející soutěžní sezónu 2010-11. Ovšem průsečíkem bylo setkání všech družstev v sobotu 21.srpna na soustředění v Novém Městě na Moravě.


Ženy
hned po zahájení přípravy 9.8. odjely nabírat fyzickou kondici pod dohledem alpských velikánů do půvabného penziónku Krispenkeller Gasthof ve vesničce Donnersbachwald, asi 40km od známého lyžařského střediska Schladming-Dachstein. Po návštěvě mládežnického soustředění se již utkala v prvních přátelských utkáních s juniorkami Polska a rakouskými vícemistryněmi ASKO Linz. První část přípravy vyvrchlí soustředěním v Mikulově začátkem září.

Juniorky začaly společnou přípravu, po týdnu v Brně, také v horách, ale tentokráte slovenských Tatrách. Známé prostředí střediska v Tatranské Lomnici jim poskytuje své služby již čtvrtým rokem. Po již tradičním turnaji v Dobroníně došlo k rozdělení tréninkové skupiny na dvě a obě se připojily k ostatním mládežnickým družstvům v Novém Městě na Moravě. Následná finální příprava již probíhá v Brně a bude zakončena přípravnými turnaji v Přerově, Břeclavi, Svitavách aj.

Kadetky ze začátku využívaly domácího prostředí haly SG, zpestřené jinými aktivitami např. in-line bruslení. Po turnaji v Dobroníně se také připojili k ostatním mládežnickým družstvům a tento pobyt si o několik dní protáhly. Příprava bude vrcholit přípravným turnajem v Přerově a mezinárodním turnajem v polské Lodži.

Žákyně měly kromě družstva A, které se mělo možnost také připravovat v Tatrách, svůj vrchol přípravy na mládežnickém soustředění v malebném městečku v srdci Vysočiny. Jeho pohostinství jsme si užívali již potřetí a kromě nestálého počasí jsme mohli být opět navýsost spokojeni. Týden pilné přípravy vyvrcholil sobotním sportovním odpolednem, kde se pod dohledem mnoha rodičů, mohli pustit do zábavného zápolení po boku svých starších kamarádek i idolů z družstva žen. Večer došlo k slavnostnímu zahájení nové sezóny a představení nových družstev, která budou reprezentovat náš klub v následující sezóně. Po několika přípravných turnajích již v polovině září čeká kvalifikace KP žákyň.

Vzhledem ke kvalitní a náročné přípravě jistě můžeme do další sezóny hledět s vysokým očekáváním.

foto: Ondra Driml

 

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT