7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prohlášení Unie brněnských klubů k počínání zaměstnanců brněnských divadel

Vznikající Unie brněnských klubů kolektivních sportů vyjádřila na páteční společné schůzce nepochopení s počínáním zaměstnanců brněnských divadel, kteří kvůli snížení dotací vyvíjí nátlak na vedení města. Na společné schůzce zástupci brněnských klubů vydali následující tiskové prohlášení:

„Nechápeme nátlakové a konfrontační jednání zaměstnanců brněnských divadel vůči vedení města. Naše zkušenost při jednání s představiteli města je odlišná. Jsme přesvědčení, že je snahou brněnských radních řešit problémy konstruktivně. Současnou tíživou ekonomickou situaci pociťuje sport již delší dobu. Přesto jsme nikdy nesáhli k podobnému řešení naší neuspokojivé situace.

Dotace na brněnský sport jsou dlouhodobě ve stínu finančních dotací na kulturu. Přitom divadlo i sport ve vrcholové podobě slouží stejným způsobem k pobavení diváků. Kromě toho brněnské sportovní kluby vychovávají tisícovky dětí, kterým dávají nejen náplň volného času, ale také pomáhají v boji proti kriminalitě mládeže.

V současné tíživé ekonomické situaci se musíme kromě městských dotací sami pracně starat o naplnění našich rozpočtů, abychom nelehkou dobu přežili. Saháme ke škrtům v rozpočtech a snižujeme všemožně náklady. Což by mohlo být i návodem pro ostatní.

Prohlášení podepsali
Richard Foltýn, Valosun Brno basketbal
Martin Maťašovský, Zbrojovka Brno fotbal
Josef Cikán, Handball KP Brno házená
Libor Zábranský, Kometa Brno hokej
Vlastimil Havlík, Frisco Brno basketbal
Josef Sečkář, AK Olymp Brno atletika
Miroslav Mikšl, Bulldogs Brno lloorball
Arnošt Nesňal, Draci Brno baseball
Václav Kubíček, Tango Brno futsal
Jiří Šťastný, RC Dragon Brno ragby
Martin Gerža, Volejbal Brno
Richard Wiesner, KP Brno volejbal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT