7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Challenge Cup: dnes nás čekají Azory

challenge cup
Naše děvčata se ve druhém kole Vyzývacího poháru utkají ve dvojzápase s exotickým a volejbalově nezvyklým soupeřem. Čeká nás duel na Azorských ostrovech proti týmu Ribeirense Pico Azores. Úvodní zápas je na programu ve středu od osmi hodin večer. Odveta přijde na řadu v úterý v naší hale v Králově Poli.
 
Hráčky a realizační tým si „užijí“ nejvíc času v letadle. Cesta na Azory trvá i s přestupy přes dvacet hodin. Kromě volejbalu tak bojujeme i proti únavě. Do republiky se vracíme až v pátek. Na konci minulého roku jsme vypadli z CEV Cupu, když nás dvakrát přehrál 3:2 po dramatických bitvách slovinský Branik Maribor. Stejně jako loni si tak zahrajeme Vyzývací pohár, kde jsme v uplynulé sezoně došli až mezi osm nejlepších týmů soutěže a v boji o play off jsme proháněli i vysoce favorizované a hvězdné Igtisadchi Baku. Na Azorské ostrovy jsme odletěli bez Terezy Tobiášové, kterou nepustily rodinné důvody.
 
Pico v prvním kole z kvalifikační fáze soutěže postoupilo přes švýcarský Schaffhausen, který udolalo až ve druhém utkání po zlatém setu. Držme našim děvčatům palce. Šance na postup určitě žije, protože soupeř má sice podstatně zkušenější tým se čtyřmi Brazilkami, Japonkou, Kanaďankou a čtyřmi Portugalkami na soupisce, ovšem ani jedno jméno nepatří do užší evropské špičky.

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT