7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královopolanky ve Frýdku vybojovaly vítězství

 Brněnské volejbalistky mají za sebou další extraligové utkání. Kvůli pohárovým zápasům si předehrály 7. kolo ženské volejbalové extraligy ve Frýdku-Místku. V dramatickém utkání nejprve prohrávaly 1:2 na sety, posléze průběh zápasu otočily a po vítězství v rozhodujícím pátém setu si odvážejí vítězství 3:2. Po jednodenní pauze je v sobotu čeká další moravskoslezský soupeř - Ostrava, kterou hostí na domácí palubovce.
 
7. kolo ženské volejbalové extraligy
 
TJ Sokol Frýdek-Místek - VK Královo Pole Brno 2:3 (-22, 22, 26, -25, -11)
Rozhodčí: Antušák, Blažek, 200 diváků, čas 120 minut
Sestava Brna: Kubínová, Goliášová, Onderková, Mikysková, Fiedlerová, Hanusová, libero Tomanová - Formánková, Kulísková, Hudcová
 
Po neúspěchu v Olomouci sehrály Královopolanky další utkání na hřišti soupeře. Kvůli účasti ve Vyzývacím poháru si předehrály 7. kolo extraligy ve Frýdku-Místku. Se stejným soupeřem se potkaly i v přípravě, kdy ho v rámci bratislavského turnaje Slávia Cup porazily hladce 3:0. Frýdku ani příliš nevyšel začátek nové sezóny, před utkáním měl bilanci jednoho vítězství a dvou porážek.
Úvod zápasu se Brňankám vydařil. Od počátku si udržovaly mírný náskok a získaly i první set. Naopak druhý set vyzněl ve prospěch hráček Frýdku, které zvítězily stejným poměrem. Utkání bylo v té chvíli velmi vyrovnané, obě družstva se potýkala s horší přihrávkou a rozhodovalo, kdo udělá více chyb. Obraz hry se příliš nezměnil ani ve třetím setu. Před jeho koncovkou mělo Brno slibný náskok 23:20 a 24:22, nicméně stejně jako v Olomouci tento náskok prohospodařilo a set nejtěsnějším rozdílem připadl Frýdku. Hrozilo, že se bude opakovat scénář z posledního prohraného utkání, avšak Brňanky se nevzdaly a ve čtvrtém setu opět zabojovaly. Odvrátily mečbol svých soupeřek a koncovku čtvrtého setu rozhodly pro sebe. Díky tomu nastoupily do pátého setu povzbuzeny a znovu si udržovaly mírné vedení. Strany se otáčely za stavu 8:5 pro Brno. Severomoravské volejbalistky dokázaly srovnat na 11:11, ale to bylo z jejich strany vše. Závěr utkání patřil Brnu, které zvítězilo 15:11 a odváží si z Frýdku cenné dva body. V neúplné tabulce mu patří 1. místo, které se bude snažit potvrdit v domácím sobotním utkání  s Ostravou.
 
Ohlasy po utkání
Miroslav Čada, trenér KP Brno: "První dva sety jsme se potýkali se špatnou přihrávkou a slabším útokem. Rozhodovalo, kdo udělá míň chyb, bohužel jsme své soupeřky nechali vždy dotáhnout do vyrovnaných koncovek. Naštěstí jsme se ubránili mečbolu soupeřek a vrátili se do málem ztraceného utkání. Poté se naše hra již zlepšila, především na přihrávce jsme byli přesnější. Utkání bylo velmi vyrovnané a rozhodovaly drobnosti. V našem dresu se dařilo především blokařkám, dobře zahrála Olga Hanusová. Jsem rád, že se nám podařilo vyhrát. Věřím, že vítězství ve vyrovnaném zápase posílí sebevědomí našich hráček. Na úspěch bychom rádi navázali i v sobotu s Ostravou. Máme sice jen jednodenní pauzu, ale právě těžce vybojované vítězství z Frýdku by mělo převážit nad únavou z dlouhé cesty."
 
Martina Hudcová, kapitánka KP Brno: "První dva sety jsme hůř přihrávaly, podávaly i útočily. Soupeř se dobře prosazoval středem. Po zlepšené přihrávce jsem se štěstím vyhrály."

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT