7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Z Přerova vezeme první dva extraligové body

tn IMG 7849Další soupeř, se kterým volejbalistky Králova Pole změřily v extralize síly, bylo v sobotu družstvo Přerova. Oba týmy svůj úvodní extraligový zápas prohrály, takže měly o to větší chuť získat premiérové body. Ve dramatické koncovce zápasu se nakonec podařilo Brňankám zvítězit a vychutnat si po výhře 2:3 zisk prvních dvou bodů v extralize. A jak po utkání řekl Bruno Napolitano: „Tato výhra je pro nás moc důležitá."

 

Za Přerov se poprvé proti svému bývalému domácímu klubu z Králova Pole postavila smečařka Ivana Cebáková. Kádr Přerova prošel před sezónou kompletní obměnou, odešlo z něj sedm hráček. I Brno stále ještě ladí hlavně souhru svého nového družstva. „Pořád nejsme v úplně optimální kondici," zhodnotil zápas Napolitano.

 

Úvod vyšel lépe hostujícím volejbalistkám z Brna, které na přerovské palubovce vyhrály první sadu poměrem 20-25. Přerov však dokázal srovnat krok a zápas v druhém setu vyrovnal. Třetí sada opět vyzněla ve prospěch hráček Králova Pole, které v její koncovce proměnily hned první nabídnutý setbol a zvítězily 17-25.


Začátek čtvrtého setu vypadal za stavu 1-5 pro Brňanky slibně, poté však ztratily sedm bodů v řadě a Přerov už si vedení nenechal vzít. Náskok 9-23 se volejbalistkám Králova Pole ještě podařilo snížit na 17-23, ale přerovský tým pak neponechal nic náhodě a sadu uhrál 25-17.


Nejdramatičtější bylo ovšem poslední dějství zápasu, ve kterém se Brňanky hned v úvodu dostaly do vedení 2-5 a až do poloviny zkrácené sady si udržovaly dvoubodový náskok. Pak začala přetahovaná o každý bod. Hráčky Králova Pole ale fantasticky uhrály koncovku setu a za stavu 13-12 zaznamenaly dva body a otočily na 13-14. Hned svůj první extraligový mečbol se jim pak podařilo proměnit a z Přerova do Brna tím pádem odvézt dva vítězné body.

 

„Zápas byl plný zvratů kvůli nevyrovnaným výkonům obou týmů," uvedla po zápase kapitánka Králova Pole Míša Doležalová. „Přerov se vrátil do utkání vynikající obranou. Naštěstí jsme se dokázali zkoncentrovat do pátého setu a sérií dobrých podání dotáhnout utkání do vítězného konce."

 

Barbora Mertová


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT