7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Umět se srovnat s výsledkem a jít dál. To je důležité

1 Dolezalova

Posledních sedm let strávila kapitánka A-týmu Míša Doležalová ve Francii, cenné zkušenosti nasbírala v Paříži či Nantes, loni si zahrála i Ligu mistryň. Teď se tato 31letá smečařka snaží co nejlépe vést družstvo v Králově Poli. „Musíme podávat výkon, který se od nás čeká, abychom ničeho nelitovaly,“ říká po prvních dvou odehraných zápasech v extralize.

 

Úvodní utkání s Olomoucí jste sice prohrály, ale v Přerově jste se na konci zápasu dokázaly zkoncentrovat a vybojovat dva vítězné body. Byly to ale body dost vydřené, takže je určitě před vámi ještě dost práce?

 

Stále platí to, co jsem už říkala po zápase s Olomoucí, dál je potřeba pracovat na souhře a vůbec zlepšení systému naší hry, v tom máme pořád ještě velké mezery. Musíme se naučit hrát dobře proti takovým týmům jako je Přerov, kde se od nás očekává výsledek – musíme umět udržet koncentraci až do konce a ukázat, že máme jiné cíle než tyto týmy. Teď nás čekají dva těžké zápasy s papírově silnějšími soupeři s Prostějovem a Bělehradem, kde můžeme jenom překvapit. Ale důležité je umět se srovnat s každým výsledkem a jít dál.

 

S Crvenou Zvezdou Bělehrad hrajete v evropském Poháru CEV už příští týden v úterý. Jak velký rozdíl je mezi klasickým zápasem extraligy a takovýmto utkáním?

 

Rozdíl je určitě v tom, že hráčky uvidíme poprvé v životě, takže je budeme studovat na videu. Víc poučná pro moje mladší spoluhráčky bude až cesta na samotný zápas v Bělehradě, protože teď hrajeme doma a to je jiné, když jsme v domácím prostředí. Uvidíme, co nás čeká v Srbsku, tyto národy občas umí fandit dost agresivním způsobem.

 

Hned ve vašem prvním evropském zápase v sezóně se utkáte s tak těžkým družstvem.

 

Crvena Zvezda je tým s velmi vysokou herní úrovní. Před námi je fyzicky náročný zápas, a i když je v srbském družstvu hodně mladých holek jako u nás, což se může zdát výhodou, je potřeba si uvědomit, že Srbky jsou i v tomto věku hodně silově vyspělé. Navíc pokud za ně hraje legenda srbského volejbalu Vesna Čitakovič-Djurišić, určitě je dokáže dobře dirigovat.

 

Váš soupeř má neskutečné zázemí a tradici.

 

Ano, Crvena Zvezda je centralizované přípravné centrum celého Srbska, stahují si tam mladé holky a připravují je na cestu někam dál. Tyhle volejbalistky jsou v 19, 20 letech už tak technicky i fyzicky vyspělé, že odchází jinam, do Itálie a podobně. Osobně jsem zatím s žádným srbským týmem nehrála, ale na hřišti jsem se srbskými hráčkami už potkala. Jsou oproti nám agresivní a impulzivní, a když se jim něco nelíbí, dají to rychle najevo. Takže je asi nesmíme ničím moc naštvat.

 

Barbora Mertová


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT