7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brněnské volejbalistky porazily Ostravu, v tabulce zůstávají na prvním místě

 Ve čtvrtém extraligovém kole přivítaly volejbalistky KP Brno družstvo TJ Mittal Ostrava. Největším překvapením zápasu bylo zařazení Terezy Tobiášové do sestavy po dlouhodobém zranění. Poté, co si Brňanky na nové složení sestavy zvykly, dokázaly své soupeřky přehrát a v zápase zvítězily 3:1.

 

4. kolo ženské volejbalové extraligy

KP Brno - Mittal Ostrava 3:1 (-22, 22, 14, 24)
200 diváků, čas 105 minut, rozhodčí Dočkal, Pavelek
Sestava Brna: Kubínová, Goliášová, Fiedlerová , Mikysková, Tomanová, Hanusová, libero Tobiášová - Formánková, Kulísková

Extraligové utkání volejbalistek KP Brno a Mittal Ostrava se neslo ve znamení návratu domácí kapitánky Terezy Tobiášové po dlouhodobém zranění. Tobiášová nastoupila na postu libera, odkud se na pozici smečařky přesunula Markéta Tomanová. Přesně jeden a půl setu trvalo, než si domácí hráčky na nové složení sestavy zvykly. V začátku utkání se potýkaly s chybami na příjmu a také jejich útok nebyl nejpřenější. Díky tomu se ostravské hráčky dostaly do vedení 9:3, které však Královopolanky díky nepříjemnému plachtícímu servisu Tomanové dokázaly stáhnout. Klíčovým okamžikem prvního dějství byly dva zkažené příjmy domácích a ze stavu 22:22 bylo rázem 24:22 pro Ostravu. Podobně začal i druhý set. Ostrava získala vedení 4:0 a zdálo se, že domácím zápas utíká. Pak však se však Brňanky rozehrály, začal se jim dařit servis, kterým své soupeřky zatlačily a v útoku se prosazovaly Goliášová s Mikyskovou. Průběh druhého setu se jim podařilo srovnat a ve vyrovnané koncovce byly úspěšnější. Třetí set byl z brněnské strany jednoznačnou záležitostí. Ve čtvrtém setu se však ostravské hráčky znovu vrátily do zápasu. Zlepšily svou obranu a udržovaly si mírný náskok. V dramatické a vyrovnané koncovce se štěstí a pevnější nervy přiklonily na stranu domácích volejbalistek, které získaly další vítězství v sezóně. Díky tomu si udržují průběžné první místo v tabulce ženské volejbalové extraligy.


Ohlasy po utkání

Miroslav Čada, trenér KP Brno: "Na rozdíl od soupeřek jsme disponovali vyrovnanějším útokem, mohli jsme využívat více kombinací. Rozhodl druhý set, který jsme získali z vyrovnaného stavu 22:22. Jsem rád, že se podařilo zapracovat do sestavy Terezu Tobiášovou. Na liberu ji budeme využívat do té doby, než se plně uzdraví. Máme tak nyní více možností jak soupeře překvapit."
 
Martina Hudcová, kapitánka KP Brno: "V novém složení našeho týmu jsme se po prvním setu zkonsolidovaly a v dramatické koncovce po skvělém výkonu naší nové smečařky Tomanové jsme zaslouženě vyhrály."
 
Leopold Tůma, trenér Ostravy: "Začátek utkání se nám vydařil. Pak nás však soupeř zatlačil, především kvalitním servisem. Díky tomu jsme nemohli hrát středem útoku a z našich útočnic se prosazovala jen Útlá. Soupeř byl tentokrát lepší a zaslouženě vyhrál.
 
foto: Ondra Driml 

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT