7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Vendula Měrková: Bojovaly jsme i za Míšu

SternberkV sobotu si náš A-tým zahrál čtvrtý extraligový zápas, doma tentokrát přivítal omlazený šternberský Sokol. Brno po dvou těžkých utkáních s Prostějovem a Crvenou Zvezdou Bělehrad šlo do zápasu s jediným cílem – získat konečně tři vítězné body. Královo Pole cíl splnilo, ale vítězství 3:1 úplně snadné nebylo. Vychutnat si ho bohužel nemohla kapitánka Míša Doležalová, která kvůli zranění musela ve druhém setu odjet do nemocnice.

„Bojovaly jsme dneska i za Míšu, snad bude v pořádku," řekla po zápase Vendula Měrková, která se v něm blýskla hned 24 body. „Do utkání jsme dnes vstupovaly jako favoritky, ale byly jsme tím ze začátku trochu svázané. Pak nám to naštěstí začalo líp fungovat.“

Brňanky si určitě představovaly lepší vstup do hry, začaly dost nervózně a chybovaly na příjmu i v rozehrávce. Mladičký kádr Šternberka s Brnem naopak držel krok a dokonce se mu podařilo získat drobný náskok 8:11. Stav Královo Pole dotáhlo až při podání Jennifer Keddy (13:13), ale ani potom nezískalo větší herní převahu. Otočit skóre se mu však nakonec povedlo zejména díky skvělým zakončením Venduly Měrkové a Jennifer Keddy, a tak Brno uhrálo první set 25:20.

Královo Pole se herně trápilo i v druhé sadě a s Hanačkami se tahalo o každý míč. Za stavu 9:9 navíc přišlo o kapitánku Míšu Doležalovou, která kvůli problému s kolenem musela odjet do nemocnice, kde ji v pondělí čeká operace. Šternberku se pak podařilo dostat do vedení 15:18, ale Brňanky hlavně díky tvrdým smečím Venduly Měrkové ještě srovnaly skóre na 18:18. Šternberk však znovu zabojoval a dostal se do vedení 19:23. Za stavu 21:24 se sice domácím při podání Anny Suché podařilo odvrátit všechny tři setboly, následující setbol při 24:25 ale Brno díky obrovské chybě na příjmu Hanačkám doslova odevzdalo a ty se mohly radovat z vítězství v druhé sadě.

Domácí se zvedly až ve třetím setu, začaly hrát přesněji a brzy se ujaly vedení 10:4. Náskok se jim postupně podařilo zvýšit až na 19:11. Šternberku se ještě povedlo zkorigovat na 16:21, pak už ale hráčky Králova Pole udržely koncentraci a set dohrály 25:19.

V poslední sadě Brňanky odskočily rychle na 6:2 a náskok držely i v pokračující hře. Hanačkám se podařilo přiblížit nejvíce na 7:9, Královo Pole už však nepustilo otěže z rukou a i díky chybám soupeřek bodový rozdíl postupně navýšilo až na 18:11. Po čtvrtém dějství v Brně svítilo skóre 25:16.

„Zisk tří bodů je pro nás velmi důležitý,“ uvedl po utkání brněnský kouč Bruno Napolitano. „Šternberk hrál dobrý zápas, navíc jsme se museli srovnat s tím, že v průběhu hry kvůli zranění opustila palubovku kapitánka Míša Doležalová.“

Hostující trenér Martin Hroch byl i po prohře s výkonem svých svěřenkyň spokojený: „Je pravda, že jsme sem nepřijeli v roli favorita, proto jsem za výsledek 3:1 rád. Vím to ale já i hráčky, že dokážeme hrát lepší volejbal. Oproti středečnímu zápasu s Olympem to byla opravdu velká změna, i v nasazení i v úspěšnosti.“

 

Barbora Mertová

 

Foto: Pištěk

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT