7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brňanky recept na Srbsko bohužel nenašly ani v druhém utkání

CEV2aNadělit vítězný dárek k zítřejším narozeninám Brunovi Napolitanovi se bohužel jeho svěřenkyním nepodařilo. V Srbsku A-tým prohrál s Crvenou Zvezdou Bělehrad 0:3 na sety (-21,-18,-16), a tak svou pouť tímto evropským pohárem končí. V prosinci ho proto čeká Challenge Cup - protivníkem Králova Pole bude lepší z dvojice C.S.M. BUCURESTI (Rumunsko) a Jedinstvo BRČKO (Bosna a Hercegovina).

„Je samozřejmě velmi dobře, že se můžeme zúčastnit Poháru CEV, je to dobré pro tým, pro klub i pro diváky. Já se teď ale maximálně soustředím na vylepšování výkonu našeho družstva a čerpání zkušeností z již odehraných zápasů," avizoval ještě před úvodním duelem se Srbskem brněnský kouč Bruno Napolitano. Mezi oběma zápasy se musel vyrovnat se ztrátou kapitánky Míši Doležalové, která se léčí s poraněným kolenem. Utkání sledovala alespoň na dálku přes onliny: „Zápas samozřejmě asi úplně relevantně zhodnotit nemůžu, když jsem ho neviděla naživo, ale věřím, že holky bojovaly co mohly. Každopádně každé utkání v evropském poháru je velká škola a pomůže nám v růstu, jak týmovém tak individuálním, což pro nás budou cenné zkušenosti pro nejdůležitější chvíle sezóny," řekla po utkání.

Brno přitom úvodní sadu hrálo se Srbskem zpočátku vyrovnaně a krátce se ujalo vedení 15:13. Pak však Crvena Zvezda Bělehrad získala čtyři body v řadě a zamířila k výhře v prvním setu 21:25.I druhé dějství vypadalo nejprve na vyrovnanou partii. Hráčkám Králova Pole se opět podařilo urvat vedení 15:13, ale udržet ho bohužel znovu nedokázaly. Srbsko stav rychle otočilo a setem prošlo bez obtíží do vítězství 18:25.Ve třetím setu nastal zlom za stavu 7:7 - Crvene Zvezdě Bělehrad se pak podařilo získat pět bodů po sobě a dál už pokračovalo jen brněnské trápení. Srbsko sadu uhrálo zaslouženě 16:25 a postupuje do dalšího kola Poháru CEV.

„Vůbec se nám nepovedlo dostat se do zápasu, přestože jsme kvalitně přihrávaly a i na bloku jsme se soupeřkami byly minimálně vyrovnané. Rozhodl bohužel větší počet nevynucených chyb, který nás sužoval po celé utkání," zhodnotila zápas Šárka Melichárková.

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT