7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Olymp nedobyt, Královo Pole zůstalo těsně pod jeho vrcholem

IMG 4004

V úterním utkání Brna proti Olympu přisoudily tři špatné koncovky setů Králova Pole nakonec vítězství domácímu pražskému celku. Brno prohrálo první dvě sady těsným rozdílem 23:25, pak srovnalo krok a získalo dva sety po sobě, ve zkrácené hře ale nabídnutý mečbol neproměnilo. Tiebreak tak nakonec vyzněl ve prospěch domácích a volejbalistky Králova Pole si z Prahy po prohře 2:3 odváží pouze jeden bod.

V prvním dějství to přitom dlouho vypadalo, že domácí Olymp jen těžko hledá na brněnské družstvo nějaký úspěšnější recept. Královo Pole získalo rychle náskok 9:4 a pětibodový rozdíl drželo ještě za stavu 20:15. Konec setu však Brno vůbec nezvládlo a při svém vedení 23:20 přenechalo Olympu pět míčů po sobě. Vítězný závěr setu přitom za Prahu odpodávala nahrávačka Marie Kurková, která tři sezóny působila právě v Brně.

Druhá sada byla o hodně vyrovnanější a oba týmy se v ní přetahovaly o každý bod. Královo Pole drželo krok ještě při stavu 23:23, ale koncovka setu mu opět utekla na 23:25.

Hráčky Králova Pole však utkání pěkně zdramatizovaly. Náskok, který získaly na začátku třetího setu, tentokrát nepustily a sadu uhrály zaslouženě 25:16.

Do čtvrtého setu vlétl Olymp vedením 4:8, Královo Pole ale skóre otočilo na 10:8. Pak to však byl opět pražský tým, který obrátil vedení na svou stranu, Brno se ale za stavu 14:17 nevzdalo a nakonec zásluhou skvělé Venduly Měrkové srovnalo na 20:20. Koncovku setu si tentokrát Královo Pole pohlídalo a po krásném výkonu Aničky Suché sadu vyhrálo 25:21.

Ve zkrácené hře se skóre opět otáčelo jako na houpačce. Vedení Brna 5:2 Olymp zvrátil na 5:6 pro sebe. Brno pak za stavu 6:8 vybojovalo pět balónů po sobě a stav znovu otočilo na 11:8. Skóre 13:10 vypadalo pro Olymp velmi nepříznivě a Brno z něj nakonec vytěžilo mečbol - proměnit ho ale nedokázalo. Houpačka se nakonec naklonila na stranu domácích Pražanek, které tiebreak vyhrály 15:17. Ač mělo Kálovo Pole v Praze na víc, do Brna veze pouze jeden bod.  

„Byly to dneska nervy. Jsem ráda, že jsme se za stavu 0:2 pro Olymp ještě vrátily do zápasu. Tiebreak rozhodly maličkosti, a proto jsme ho prohrály tak těsným rozdílem," zhodnotila utkání brněnská kapitánka Vendula Měrková.

 

Barbora Mertová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT