7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Měrková: Proti silnějšmu soupeři musíme podávat odvážnější výkon

DR127714

„Zápasy nemůžeme vyhrávat poměrem bodových bloků 2:18," zhodnotila sobotní zápas v Olomouci kapitánka Vendula Měrková. Právě výborná obrana byla v sobotu klíčem k výhře olomouckého družstva nad Brnem 3:0 na sety (14,15,14). Královo Pole tak Olomouci podlehlo v letošní extralize už podruhé.

Olomouc začala utkání naprosto bezchybně, hrála dobře v poli a při druhém time outu vedla dokonce 16:4. „Od začátku bylo moc těžké prosadit se na útoku, olomoucké hráčky totiž výborně bránily," popsala úvod zápasu Vendula Měrková. Olomoucký tým první set uhrál hladce 25:14.

Ve druhé sadě se ale právě brněnské kapitánce podařila tři esa po sobě a i díky nim Královo Pole vedlo 8:4. Pak však řada chyb na straně hostujícího Brna obrátila vedení zpátky ve prospěch Olomouce a ta ho už do konce setu nepustila - vyhrála ho 25:15.

Třetí set už byl jen pokračováním kvalitní olomoucké obrany - domácí tým za stavu 4:4 Brnu odskočil a do konce sady už jen náskok navyšoval, třetí dějství skončilo 25:14. Zápas rozhodl hlavně obrovský rozdl v činnosti blokařek, na bloky Brno v Olomouci prohrálo 18:2.

„Do Olomouce jsme jely s úkolem předvést co nejlepší výsledek," řekla po zápase Marika Tesařová. „Zápas pro nás ale nezačal moc dobře, protože soupeři vyšlo všechno na co sáhl. S Olomoucí jsme bohužel vůbec nedokázaly udržet krok, a tak nás přehrála 3:0."

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT