7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

O postupu do seminifinále Českého poháru rozhodl až zlatý set

DR127208

Královo Pole doma ve velké bitvě vybojovalo postup do semifinále Českého poháru. Brno letos s Přerovem zatím všechny zápasy hrálo na pět setů a nejinak tomu bylo i ve druhém utkání čtvrtfinále. Přerovu se sice v Králově Poli podařilo zvítězit v odvetě 2:3 na sety, na následující zlatou sadu už ale nestačil, a tak se volejbalistky Králova Pole mohou radovat z postupu dál. Soupeřem Brna bude v semifinále Ostrava, která překonala pražský Olymp.

„Jsem velmi rád za všechny mladé holky, které dneska uhrály zápas, nebylo to jednoduché, ale zvládly to," řekl po utkání trenér Bruno Napolitano. „Naše juniorky neustále zlepšují svůj výkon, čehož si velmi cením."

První dva sety Královo Pole přitom prohrálo vlastními chybami v koncovce. V prvním dějství se při podání Veroniky Hrazdírové Brnu podařilo odskočit až o sedm bodů na 12:5 a slibné vedení držely domácí hráčky ještě při stavu 19:13 Pak však následovala série chyb Králova Pole na příjmu i v útoku. Přerovské volejbalistky vývoj setu otočily na svou stranu a vyhrály ho 23:25.

Druhé dějství mělo prakticky stejný vývoj, Brno získalo brzy pětibodový náskok a za stavu 24:21 snad nikdo nepochyboval o vítězné koncovce. Přerov ale překonal všechny brněnské setboly, a tak i druhá sada vyzněla v jeho prospěch 24:26.

Brno se herně zvedlo ve třetím setu, vedení v něm tentokrát udrželo až do konce a uhrálo ho zaslouženě 25:20. Že má Přerov velkou chuť bojovat o semifinále ale ukázala čtvrtá sada, do které hostující hráčky vlétly rychlým vedením 2:7. Královo Pole je však postupně dotahovalo a byla to nakonec smeč a následný výborný blok Aničky Suché, co vyrovnalo stav na 17:17. Přerov ještě znovu o 2 body odskočil a vedení držel do 20:22. Pak však následovala série pěti výborných podání Terezy Diatkové a i díky nim nakonec Brno set vyhrálo 25:23.

Zkrácená hra, kterou si mimochodem Brno s Přerovem v této sezóně střihlo už potřetí, byla až do stavu 11:11 vyrovnaná. Přerovský tým ale koncovku sady zvládl lépe než Brno a v tie breaku ho poprvé porazil 13:15.

O postupu do semifinále tak rozhodoval až zlatý set. V něm Brno na začátku odskočilo na 3:0 a postupně se dostalo až do vedení 12:7. Hostující tým však zbraně nesložil a v závěru setu se mu podařilo vyrovnat na 14:14. Utkání zakončilo až hra při podání Venduly Měrkové, která druhou polovinu zápasu sledovala jenom z lavičky. Na palubovku naskočila ve zlatém setu až za stavu 16:15 a Královu Poli svým servisem pomohla ke konečné výhře 17:15 a tím i k postupu do dalšího kola Českého poháru.

„Je velká škoda, že jsme neuhrály už první dva sety, chyběla nám koncovka a stačilo uhrát jediný setbol," zhodnotila průběh čtvrtfinále Vendula Měrková. „Důležité ale je, že jsme vyhrály zlatý set, a že jdeme dál."

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT